MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free city: Όλα όσα θα κάνουμε αυτό το ΠΣΚ δωρεάν

Συναυλίες, θέατρο, φεστιβά, λέσχη ανάγνωσης και άλλα με ελέυθερη είσοδο, από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Μαΐου.

Monopoli Team

1. Διαδραστικές ξεναγήσεις “Πώς μπορεί το Μουσείο να εξάψει τη φαντασία όλης της οικογένειας;” στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του, μέσα από βιωματικές εικαστικές δραστηριότητες, σε δύο παράλληλες διαδραστικές ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια. Στο πλαίσιο της οικογενειακής ξενάγησης, μικροί και μεγάλοι θα περιηγηθούν στους τέσσερις ορόφους της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου και θα συζητήσουν για τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται. Υπό την καθοδήγηση της εισηγήτριας/του εισηγητή, θα πάρουν μέρος σε μια σειρά ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων που είναι εμπνευσμένες από τα παιχνίδια των σουρεαλιστών και την προσέγγιση του “slow looking”.

Οι διαδραστικές οικογενειακές ξεναγήσεις έχουν σχεδιαστεί με κεντρικούς άξονες τη συμμετοχικότητα, την προσωπική εμπειρία και την ελεύθερη έκφραση. Στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινής εμπειρίας, μέσω της οποίας όλα τα μέλη της οικογένειας θα μπορέσουν να γνωρίσουν τα έργα τέχνης της Συλλογής, αλληλεπιδρώντας με αυτά στον χώρο του Μουσείου. Οι ξεναγήσεις απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά από 5 ετών. Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 12 άτομα ανά ξενάγηση. Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση.
Παρασκευή 24 Μαΐου στις 14:45 – 16:30
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε στάσεις στην Αθήνα για καλό street food12.09.2018

2. Athens City Festival: Πατινάδα με την Αγία Φανφάρα

Η Αγία Φανφάρα είναι μια πολυμελής ορχήστρα χάλκινων πνευστών και κρουστών οργάνων, που αποτελείται από μια ομάδα μουσικών και φίλων με διαφορετικές αισθητικές αφετηρίες αλλά κοινή αγάπη για τη μουσική. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει παραδοσιακούς σκοπούς και σύγχρονα τραγούδια από την Ελλάδα, την ευρύτερη Βαλκανική Χερσόνησο και την Ανατολική Μεσόγειο. Με σήμα κατατεθέν τη ζωντάνια, το χιούμορ και τον ενθουσιασμό, οι εμφανίσεις της Αγίας Φανφάρας χαρακτηρίζονται από πανηγυρική διάθεση, πολλά ντεσιμπέλ και τρελό κέφι. Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αττικής.
Παρασκευή 24 Μαΐου στις 20:00
Από την Πλατεία Αττικής στον Άγιο Παντελεήμονα

3. Athens City Festival: Music Sessions @ Πλατεία Αττικής

Το Reverb κάνει ένα πολιτιστικό take over στην πλατεία Αττικής, ξεκινώντας με ένα απρόσμενο live της Αγίας Φανφάρας και με μια πλειάδα καταξιωμένων, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, δημιουργώντας μια γιορτή – έκπληξη, σε ένα λιγότερο μέχρι σήμερα “δημοφιλές” σημείο της πόλης. Το Reverb έχει σκοπό να αναδείξει την αυθεντική εναλλακτική κουλτούρα της Αθήνας μέσα από τις διαφορετικές μορφές τέχνης, την διαφορετικότητα των συντελεστών, την ποικιλομορφία και την πολυφυλετικότητα. Αποδεικνύει τη δύναμη της ενότητας με το συνολικό του έργο και την ιστορία του που πάει πίσω στο 2002. Δημιουργεί πρωτοποριακές εκδηλώσεις που φωτίζουν την ολοζώντανη street και club σκηνή της πόλης, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμά της σε ένα συνεχές rotation.
Παρασκευή 24 Μαΐου στις 17:30
Πλατεία Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ νέος κύκλος του Bridgerton θα είναι ο πιο σκανδαλώδης μέχρι τώρα – Τι θα δούμε στην 3η σεζόν;12.09.2018

4. Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ” στο Θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ”

Φωτογραφία: Facebook Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών

Μετά από 250 performances σε 12 διαφορετικούς σκηνικούς χώρους και 1300 νέους καλλιτέχνες, το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία πραγματοποιείται για 12η χρονιά στην Αμαξοστοιχία- Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ. Δεκάδες νέες ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά) δημιουργούν πρωτότυπα καινοτομικά projects σύντομης διάρκειας (10-30 λεπτών) και τα παρουσιάσουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαπενθήμερο σε όλους τους χώρους της καλλιτεχνικής Αμαξοστοιχίας. Μεταξύ άλλων θεατρικών έργων παρουσιάζεται και το «Τα Δεκανίκια». Ένα λαϊκό παραμύθι από την Ινδία. Μια παράλογη επιβολή αλλάζει τη ζωή όλης της πολιτείας. Τι γίνεται όταν το σώμα χτίζει μια νέα μνήμη και ο μόνος τρόπος να υπάρξει είναι πάνω στα δεκανίκια του; Θα βρουν οι άνθρωποι τη δύναμη να σταθούν στα πόδια τους; Μια ιστορία που διατηρείται ζωντανή από γενιά σε γενιά και μας καλεί να ερευνήσουμε τις έννοιες της επιλογής, του φόβου, της ελευθερίας και της συλλογικής δύναμης. Ανακαλύψτε όλες τις performances και τις ώρες που παίζονται καθημερινά εδώ.
Παρασκευή 24, Σάββατο 25 & Κυριακή 26 στις 19:00
Αμαξοστοιχία – Θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ”

5. Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στο ΚΠΙΣΝ: Η γιαγιά μου η κλέφτρα

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Τον Μάιο, συνεχίζεται η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, για τους μικρούς βιβλιόφιλους από 9 έως 12 ετών, με συντονίστρια τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση. Η Αγγελική Δαρλάση γράφει πεζογραφία και θέατρο, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στα έργα της που έχουν αποσπάσει διακρίσεις βρίσκονται τα Αγόρι στο θεωρείο, Παλιόπαιδο, Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο και Ονειροφύλακες. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Η γιαγιά μου η κλέφτρα» του Ντέιβιντ Ουάλιαμς από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους. Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα. (Επίσης, είναι χρήσιμο να το έχουν μαζί τους). Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Σάββατο 25 Μαΐου στις 18.00-19.30
Μεσογειακός Κήπος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιασεμί Κηλαηδόνη: Η «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» δεν αφορά μόνο την Αριστερά12.09.2018

6. Athens City Festival: Μια Νέα Πρωτεύουσα Γεννιέται

Ξεκινώντας από την πανέμορφη περιοχή του Μακρυγιάννη, δίπλα από την Ακρόπολη, και κινούμενοι με ηλεκτρικά ποδήλατα, όσοι λάβουν μέρος στη Σαββατιάτικη ποδηλατάδα, θα περιηγηθούν μέσα στους μικρούς και γραφικούς δρόμους της παλιάς Αθήνας, την Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο, θα ταξιδέψουν για λίγο στο χρόνο κινούμενοι δίπλα σε μνημεία της αρχαίας και κλασικής Αθήνας για να καταλήξουν και πάλι στους πρόποδες της Ακρόπολης. Θα θαυμάσουν μερικά από τα ομορφότερα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας, κάποια από τα οποία ανήκαν σε ευκατάστατους Αθηναίους και έχουν έντονη την αρχιτεκτονική μορφολογία των αρχών του νεοκλασικισμού στις προσόψεις τους. Παράλληλα, θα δουν απλούστερες κατοικίες που όμως διατηρούν τα στοιχεία του νεοκλασικισμού. Σε όλα αυτά θα προσπαθήσουν να διακρίνουν τα τρία βασικά στοιχεία της πρόσοψης: τη βάση, τον κορμό και τη στέψη. Πρόκειται για σπίτια σχεδιασμένα είτε από τους φημισμένους αρχιτέκτονες Κλεάνθη και Τσίλερ είτε από εξαιρετικούς μαστόρους που μας άφησαν μία μοναδική παρακαταθήκη πολιτιστικής κληρονομιάς. Σημείο συνάντησης: Τα γραφεία της εταιρείας solebike, επί της οδού Λεμπέση 11.
Σάββατο 25 Μαΐου στις 10:00 – 13:00
Solebike, Λεμπέση 11, Αθήνα

7. Οι Κηπουροί του Πάρκου: Ανοιξιάτικος Λαχανόκηπος στο ΚΠΙΣΝ

Την Άνοιξη ο Κήπος του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο Λαχανόκηπο για να φυτέψουν εποχικά λαχανικά… ντομάτα, πιπεριά, αγγούρι, μελιτζάνα, κολοκυθάκι κ.α. Όλοι μαζί ανακαλύπτουν από κοντά τις έννοιες της βιοποικιλότητας και της συγκαλλιέργειας (οι παρέες του κήπου) και μαθαίνουν τα μυστικά της περιποίησης του κήπου με αναγεννητικές πρακτικές. Κατανοούν την εποχικότητα των λαχανικών κι αντιλαμβάνονται βιωματικά την προέλευση της τροφής μας. Φεύγοντας, οι μικροί μας κηπουροί θα πάρουν ένα βιοδιασπώμενο γλαστράκι με σπόρο ή λαχανικό και θα αναλάβουν τη φροντίδα του με βάση όσα έμαθαν. Η δραστηριότητα στο Λαχανόκηπο απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά 6 έως 12 ετών, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 40  (20 παιδιά και 20 συνοδοί) ανά slot. Αναλυτικά οι ώρες εδώ.
Σάββατο 25 Μαΐου από τις 13:00
Λαχανόκηπος, ΚΠΙΣΝ

8. Εικαστική δράση στο ΚΠΙΣΝ: Δημιουργώντας με τον τρόπο της Άλεξ Μυλωνά

Με αφορμή την υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στο έργο της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, που παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα του Κέντρου Πολιτισμού, προσκαλούνται ενήλικες και παιδιά σε ένα εικαστικό παιχνίδι ανοιχτής ροής. Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες καλούνται να παρατηρήσουν τα έργα της Άλεξ Μυλωνά και στη συνέχεια να ανασυνθέσουν, σαν παζλ, σχήματα εμπνευσμένα από τις φόρμες που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνις, φτιάχνοντας το δικό τους γλυπτό μικρού μεγέθους. Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες φωτογραφίζονται με τα γλυπτά που δημιούργησαν παίζοντας με το σώμα, το υλικό και την κλίμακα. Προτείνεται να φέρετε τη δική σας φωτογραφική μηχανή ή κάμερα. Πρόκειται για εργαστήριο ανοιχτής ροής (εκτιμώμενος χρόνος συμμετοχής: 20’-30’), για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών και άνω, με σειρά προτεραιότητας.
Κυριακή 26 Μαΐου στη 13:00
Εσπλανάδα, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMaestro: Τελικά ανταποκρίθηκε το πρώτο επεισόδιο στις προσδοκίες μας;12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις