MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πέντε στάσεις στην Αθήνα για καλό street food

Eπειδή άλλο street food και άλλο ΚΑΛΟ street food, πάμε να δούμε μαζί 5 spots με φανταστικές – και τις πιο αγαπημένες μας – street food επιλογές.

Μαριαλενα Μάλλιου | 18.05.2024

Τα τελευταία χρόνια το street food έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, συνοδεύοντας τις χαλαρές μας εξόδους, τις βόλτες μας, αλλά και τις μέρες εκείνες που θέλουμε να μείνουμε σπίτι με ταινία, σειρά και παρέα, δίνοντας τη δική του chill και πεντανόστιμη νότα!

Και επειδή άλλο street food, άλλο ΚΑΛΟ street food, πάμε να δούμε μαζί 5 spots με φανταστικές street food επιλογές!

Umami Subs

Στις καντίνες λέμε ναι. Στις ποιοτικές καντίνες, που όλα τους τα φαγητά είναι χειροποίητα και έχουν slow-cooked meat λέμε τεράστιο ναι! Πάμε, λοιπόν, στο Umami Subs στα Βριλήσσια για να δοκιμάσουμε κάποια από τα καλύτερα σάντουιτς στην Αθήνα. Το μοσχάρι τους μαγειρεύεται για 12 -ναι 12- ώρες, η πανσέτα τους για 10 ώρες και τα ψωμάκια είναι συνταγή του μαγαζιού. Πέρα από αυτό, όλες του οι sauce είναι χειροποίητες, φτιάχνουν τη δική του cheddar sauce, αλλά και μαρμελάδα μπέικον! Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και όλες “μία και μία”, με το σάντουιτς με την πανσέτα, το Shredder Beef και τις πατάτες, να μας κλέβουν την καρδιά. Με λίγα λόγια: βάλτε το στη λίστα σας!
Διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης, Βριλήσσια 15235
Τηλέφωνο: 2106827020

Comet Street Gourmet

Έχετε δοκιμάσει το Black Mamba του Comet; Αν όχι, δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! Παραμένουμε, λοιπόν, στα βόρεια της Αθήνας και, αυτή τη φορά στα Μελίσσια, με ένα new entry του αθηναϊκού street food και το Comet Street Gourmet. Ένας απίστευτος χώρος, με neon φώτα, ζωγραφιές στους τοίχους και μία αισθητική, που συνδυάζει το καρτουνίστικο με το street στοιχείο σε ένα υπέροχο πάντρεμα, μάς υποδέχεται, για να μας συστήσει κάποιες από τις πιο νόστιμες street food προτάσεις της Αθήνας. Πέρα από τα απίστευτα burgers, στον κατάλογο θα βρείτε mac’n’cheese, nachos, bao buns, corn και πολλές ακόμα, πεντανόστιμες street food επιλογές.
Διεύθυνση: Σωκράτους 3, Μελίσσια 15127
Τηλέφωνο: 2107001407

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠραξιτέλους: Ένας δρόμος γεμάτος… γεύσεις που πρέπει να ανακαλύψεις12.09.2018

ΦΓΚ (Φαγητό Για Κολλημένους)

Αυτή τη φορά θα το πάω κάπως αλλιώς και θα ξεκινήσω με τη δική μου εμπειρία, λέγοντας πως όταν ξεκινήσαμε για το ΦΓΚ δεν είχαμε ιδέα για το τι θα συναντούσαμε. Ο στιλάτος, underground χώρος -με εντελώς δική του προσωπικότητα και προσεγμένος στη λεπτομέρεια- και τα χαλαρά vibes μας ενθουσίασαν. Και πάμε στο φαγητό! Στο μενού του μαγαζιού θα βρείτε φανταστικά burgers και “σαντουιτσάρες” (καθώς μιλάμε για τεράστια σάντουιτς) σε πολύ καλές τιμές. Δική μας αγαπημένη πρόταση το Γκάρλικ Μάσρουμ Μπέργκερ (με ελληνικούς χαρακτήρες, γιατί έτσι αναγράφεται και στο μενού).
Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 66, Πετρούπολη 13231
Τηλέφωνο: 2160019960

Sam Burgers

Πρώτη φορά δοκιμάσαμε Sam Burgers στο Burger Fest και από τότε μας έμειναν αξέχαστα. Κλασσικά american-style burgers, δια χειρός Sam, ο οποίος έμαθε την τέχνη του burger στην Αμερική και την έφερε στην Ελλάδα και, πλέον, στην Αθήνα. Και πάμε στον χώρο. Σαν ένα «προσωπικό μουσείο» του Sam, το μαγαζί είναι διακοσμημένο με αντικείμενα της προσωπικής του συλλογής και θυμίζει αμερικανικό dinner, με μεγάλα παράθυρα και ένα τέλειο vibe, που σε πάει λίγο στην Αμερική του τότε. Τη φανταστική ατμόσφαιρα χώρου και το απίστευτο φαγητό έρχεται να “τριτώσει” η playful διάθεση του Sam -του οποίοι είναι και όλες οι συνταγές- που γεμίζει το μαγαζί με τη θετική του ενέργεια. Όσον αφορά στη δική μας επιλογή, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε το Sam Burger, το οποίο ήταν και ο βασικός λόγος που ξεχωρίσαμε το Sam Burgers στην 1η μας επαφή στο Burger Fest!
Διεύθυνση: Δημητρακοπούλου 82, Αθήνα 11741
Τηλέφωνο: 2109228999

Gorillaz Burgers
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @gorillaz_burgers

Και πάμε σε ένα μαγαζί, το οποίο δεν έχει φυσικό κατάστημα, έχει, όμως, απίστευτο street food, για όλες εκείνες τις φορές, που δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θα παραγγείλεις για να συνοδεύσεις την ταινία, τον αγώνα ή απλώς την παρεϊστικη βραδιά στο σπίτι. Το Gorillaz Burgers -αδερφάκι του Monkeyz All Day Bar- είναι το νέο ghost κατάστημα της Νέας Φιλαδέλφειας, που ήρθε για να μείνει. Στο μενού θα βρείτε φανταστικά smashed μπιφτέκια, pulled επιλογές, αλλά και lobster sandwiches και, φυσικά, απίστευτες πατάτες. Από εμάς, πάντως, είναι ναι!
Διεύθυνση: Σάρδεων 3, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής 14341
Τηλέφωνο: 2155201183

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση