MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ποιο ζώο είναι πιο πιθανόν να επιζήσει όταν έρθει το τέλος του κόσμου; Επιστήμονες απαντούν

Η μελέτη υποδηλώνει ότι η ζωή στη Γη είναι εξαιρετικά ανθεκτική και ότι ακόμη και τα πιο ακραία γεγονότα μπορεί να μην εξαφανιστούν εντελώς όλες τις μορφές ζωής.

Monopoli Team

Εκατομμύρια πλάσματα έχουν καταφέρει να επιβιώσουν μέσα από ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμούς, πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους. Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει μόνο ένα που θα τα καταφέρει μέχρι το τέλος του κόσμου.

Ας το παραδεχτούμε, οι άνθρωποι δυσκολεύονται όταν το χιόνι καλύπτει τους δρόμους, οπότε η επιβίωση σε ένα αποκαλυπτικό γεγονός είναι απίθανη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εντόπισαν το πλάσμα με τις περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης σε μια μελέτη του 2017 που επικεντρώθηκε στην ανθεκτικότητα της ζωής σε αστροφυσικά γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκύλος κολυμπούσε μεσοπέλαγα – Δείτε βίντεο από τη διάσωσή του12.09.2018

Η μελέτη προχώρησε πέρα από την ατμόσφαιρα της Γης για να εξετάσει πιθανές απειλές από το διάστημα, όπως υπερκαινοφανείς, εκρήξεις ακτίνων γάμμα, συγκρούσεις μεγάλων αστεροειδών και διερχόμενα αστέρια. Στόχος των ερευνητών ήταν να εντοπίσουν γεγονότα που θα μπορούσαν να «αποστειρώσουν πλήρως έναν πλανήτη σαν τη Γη», αγνοώντας τις επίγειες απειλές όπως η αποψίλωση των δασών, οι πυρκαγιές ή ο πυρηνικός πόλεμος.

Οι άνθρωποι, δυστυχώς, δεν θα είχαν καμία ελπίδα απέναντι σε τέτοια καταστροφικά γεγονότα, τα οποία θα μπορούσαν να βράσουν όλο το νερό στους ωκεανούς της Γης. Ωστόσο, ένα πλάσμα θα μπορούσε να επιβιώσει: το tardigrade.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα