MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Χαμάς απαντά στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ – Θετικό το κλίμα σε πρώτο στάδιο

Οι λεπτομέρειες της πρότασης δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά σε ένα πρώτο σημάδι αισιοδοξίας, η Χαμάς χαρακτηρίζει «θετικό» το κλίμα.

Monopoli Team

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς δίνει σήμερα την απάντησή του στην πρόταση για αμοιβαία κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία και αντιμέτωπο με λιμό, συμφωνία που προβλέπει επίσης την απελευθέρωση δεκάδων ισραηλινών ομήρων.

Θα γίνει στο Κάιρο τριμερής συνάντηση Αιγύπτου/Κατάρ/Χαμάς· επικεφαλής της αντιπροσωπείας αυτής της τελευταίας αναμένεται να είναι ο Χαλίλ αλ Χάγια, μέλος του πολιτικού βραχίονα του κινήματος, με ενεργή συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χαμάς, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓάζα: Σε νέα φάση ο πόλεμος μετά την απόσυρση του Ισραήλ από τα νότια12.09.2018

«Η ατμόσφαιρα είναι θετική, αν εξαιρεθούν τα νέα εμπόδια που τίθενται από το Ισραήλ», είπε. «Δεν προέκυψε κανένα μείζον πρόβλημα στις παρατηρήσεις και στα αιτήματα που θα υποβληθούν από τη Χαμάς για το περιεχόμενο της πρότασης στη συνάντηση», πρόσθεσε η πηγή.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b