MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Lubomyr Melnyk, street art και γαστρονομικά events: Τα highlights της δεύτερης εβδομάδας του 3ου This is Athens – City Festival

Με μουσικά live, εικαστικές ξεναγήσεις, street parties, δημοφιλή γαστρονιμικά events και δράσεις για όλη την οικογένεια συνεχίζεται, για δεύτερη εβδομάδα, το 3ο This is Athens – City Festival, η πιο δυναμική φεστιβαλική γιορτή του Δήμου Αθηναίων.

Monopoli Team

Τη δεύτερη εβδομάδα του 3ου This is Athens – City Festival, τη μεγάλη γιορτή του Δήμου Αθηναίων, που, φέτος, έρχεται να δώσει “παλμό” σε πολυσύχναστα αλλά και απρόσμενα σημεία της πόλης, συμμετέχουμε σε ένα εικαστικό κυνήγι θησαυρού με θέμα την τέχνη του δρόμου, ανακαλύπτουμε τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις στο Athens Street Food Festival 2024, “παρτάρουμε” στην πλατεία Γκύζη και τη Βαρβάκειο, γινόμαστε και εμείς beer enthusiasts στο World of Beer Festival, συνδυάζουμε τη γυναικεία καλλιτεχνική δημιουργία και την οινοποσία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ακολουθούμε μια εικαστική ποδηλατική διαδρομή με στάσεις το Ίδρυμα Γουλανδρή και την Γκαλερί Α. Αντωνοπούλου, ακούμε διηγήσεις για ξωτικά και νεράιδες με τη συνοδεία μουσικής από τους Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Μαρία-Χριστίνα Χάρπερ, δίνουμε ραντεβού με έναν από τους γρηγορότερους πιανίστες στον κόσμο σε μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία,  μαγευόμαστε από τους “ηλεκτρονικούς” ήχους των Bon Entendeur στο Πάρκο Ελευθερίας, παρασυρόμαστε σε μια διασκεδαστική “πομπή” συνοδεία των βαλκανικών ρυθμών της Αγίας Φανφάρας.

Gyzi Street Party by Reverb

Ο George Apergis επιστρέφει στη γειτονιά του, με τα Reverb Sessions, ένα tribute, στο πλαίσιο του Gyzi Street Partyπου θα αναδείξει την αυθεντική εναλλακτική κουλτούρα της Αθήνας, μέσα από τις διαφορετικές μορφές τέχνης, τη διαφορετικότητα των συντελεστών, την ποικιλομορφία και την πολυφυλετικότητα. Στην Πλατεία Γκύζη, την Πέμπτη 9 Μαΐου, από τις 17:00 έως τις 23:00, καταξιωμένοι Djs της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής παρουσιάζουν τον σύγχρονο ήχο της πόλης: Fo, George Apergis, Mr. M, Nausicaa, VRGN και ο Drosis δίνουν ήχο και χρώμα σε μία από τις κεντρικές πλατείες της πόλης που πολλοί αγνοούν.
Πέμπτη 9/5, 17:00 – 23:00
Δωρεάν
Τοποθεσία: Πλατεία Γκύζη, Πλατεία Γκύζη, Αθήνα.

Athens Street Food Festival 2024 στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Για τους foodies της Αθήνας, ο Μάιος είναι ο μήνας του Athens Street Food Festival. Η διοργάνωση που μετατράπηκε σε θεσμό με αμέτρητα εστιατόρια και chefs σε όλη τη χώρα να προτείνουν πλέον το δικό τους φαγητό του δρόμου, έρχεται, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, 10-12 Μαΐου 2024, και αναζητά τις καλύτερες και πιο ιδιαίτερες γεύσεις από κάθε γωνιά του γευστικού Γαλαξία. Κάθε χώρα, κάθε πόλη, κάθε σημείο, έχει τη δική της κουζίνα και αυτό το δικό της γευστικό μυστικό που μπορεί να φαγωθεί «στο δρόμο».
10-11-12, 17-18-19, 24-25-26 Μαΐου | 12:00 – 00:00
Εισιτήρια: Ημερήσιο: 3€. Προπώληση: more.com
Χώρος: Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Ερμού και Πειραιώς, Αθήνα.

Street Art Graffiti: Κυνήγι θησαυρού “συντροφιά” με τον Λουκάνικο

Ένα υβριδικό παιχνίδι με θέμα την street art και το graffiti και “ξεναγό” τον αγαπημένο σκύλο της Αθήνας, τον Λουκάνικο, παρουσιάζει, την Παρασκευή 10 Μαΐου, η ομάδα Narratologies, με αφετηρία την Πλατεία Μοναστηρακίου. Πρόκειται για ένα μοναδικό εικαστικό κυνήγι θησαυρού, μια διαδραστική εμπειρία κατά τη διάρκεια της οποίας, μέσω της εφαρμογής Narratologies, θα διαβάσουμε συναρπαστικές ιστορίες, θα λύσουμε γρίφους και θα λάβουμε οδηγίες για να ανακαλύψουμε το επόμενο σημείο ενδιαφέροντος. Θα συναντήσουμε, επίσης, τους συντονιστές που θα μας παρέχουν επιπλέον στοιχεία, βοηθώντας να κερδίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό gems. Τα τελευταία μπορούμε να τα εξαργυρώσουμε σε τοπικά καταστήματα και πωλητήρια μουσείων.
Παρασκευή 10/5, 17:50 – 20:00
Ελεύθερη είσοδο με απαραίτητη κράτηση
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μοναστηρακίου.

World Beer Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Tο World of Beer Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα, έρχεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, 10-12 Μαΐου. Ένα συναρπαστικό τριήμερο, στο κέντρο της πόλης, για χιλιάδες beer enthusiasts -και όχι μόνο- με τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ελληνικές μικροζυθοποιίες και δεκάδες craft μπίρες υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, στο φεστιβάλ, θα φιλοξενούνται beer workshops και tastings, εξαιρετικές επιλογές σε street food, live broadcasting από δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών, Γιαγκίνηδες, Παυλίνα Βουλγαράκη, Κώστας Μακεδόνας Domenica, Κίτρινα Ποδήλατα, Μπλέ, Wedding Singers, Πέννυ Μπαλτατζή και Μύρωνας Στρατής, stand-up comedy sessions από τους Διονύση Ατζαράκη, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο – Μιχάλη Μαθιουδάκη, Λάμπρο Φισφή και πολλά ακόμα happenings.
10-12 Μαΐου | 12:00 – 23:00 
Εισιτήρια: 15€ για το τριήμερο. Ημερήσιο: 5€. Προπώληση: more.com
Χώρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα.

Museum και Gallery Bike Tour: Από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στην Γκαλερί Α. Αντωνοπούλου

Μια ποδηλατική διαδρομή που συνδυάζει την άθληση και την τέχνη στην καρδιά της πόλης παρουσιάζει το 3ο This is Athens – City Festival το πρωινό του Σαββάτου 11 Μαΐου. Σημαντικοί εκθεσιακοί χώροι της Αθήνας μας υποδέχονται για μια προσωπική ξενάγηση, στη διάρκεια της οποίας θα ενημερωθούμε για τους καλλιτέχνες, τις εκθέσεις, τα ίδια τα μουσεία και της γκαλερί. Η διαδρομή μας ξεκινάει από την Πλατεία Κοτζιά, συνεχίζει προς την Πλάκα, το Ζάππειο και το Παναθηναϊκό Στάδιο, με πρώτη στάση το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή όπου και θα λάβει χώρα η πρώτη μας ξενάγηση. Έπειτα κατηφορίζουμε προς το θησείο και στρίβουμε από την Πλ. Ασωμάτων για το Ψυρρή και την επόμενη στάση μας στη Γκαλερί Α. Αντωνοπούλου για τη δεύτερη ξενάγηση της ημέρας. Η διαδρομή ολοκληρώνεται με επιστροφή στην Πλατεία Κοτζιά.
Σάββατο 11 Μαΐου, 11:00 – 14:00
Δωρεάν
Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Κοτζιά

Πατινάδα με την Αγία Φανφάρα

Η Αγία Φανφάρα δίνει το παρόν στο This is Athens – City Festival 2024 και μεταμορφώνει τη διαδρομή Μοναστηράκι-Βαρβάκειος σε μια αυθεντική Βαλκανική γιορτή, δίνοντας παράλληλα το σήμα έναρξης του πολυαναμενόμενου «Varvakios: The Party». Η Αγία Φανφάρα είναι μια πολυμελής ορχήστρα χάλκινων πνευστών και κρουστών οργάνων. Αποτελείται από μια ομάδα μουσικών και φίλων με διαφορετικές αισθητικές αφετηρίες αλλά κοινή αγάπη για τη μουσική. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει παραδοσιακούς σκοπούς και σύγχρονα τραγούδια από την Ελλάδα, την ευρύτερη Βαλκανική Χερσόνησο και την Ανατολική Μεσόγειο. Με σήμα κατατεθέν τη ζωντάνια, το χιούμορ και τον ενθουσιασμό, οι εμφανίσεις της Αγίας Φανφάρας χαρακτηρίζονται από πανηγυρική διάθεση, πολλά ντεσιμπέλ και τρελό κέφι.
Σάββατο 11/5, 23:00
Δωρεάν
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μοναστηρακίου

Βαρβάκειος: The Party

Το This is Athens – City Festival παρουσιάζει το απόλυτο μουσικό event στην πιο διάσημη αγορά της πόλης. Το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 22:30, η Βαρβάκειος, η Δημοτική Αγορά και πνεύμονας της επιχειρηματικής ζωής του κέντρου της Αθήνας, μετατρέπεται σε ένα εκπληκτικό club. Καταξιωμένοι djs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί της πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας στο κοινό ένα απόγευμα γεμάτο με τις πιο updated επιλογές της καλής ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής.
Σάββατο 11/5, 22:30
Ελεύθερη Είσοδος
Χώρος: Κεντρική Δημοτική Αγορά Αθηνών, Αθηνάς 42, Αθήνα.

Family & The City στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Μια ολοήμερη γιορτή για όλη την οικογένεια διοργανώνεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας. Μια ξεχωριστή Κυριακή γεμάτη μουσική, δημιουργία, διασκέδαση, και πολλή όρεξη για παιχνίδι. Πίστα survivor, τραμπολίνο, τραπεζάκια καλλιτεχνικής δημιουργίας για ατέλειωτες ώρες ζωγραφικής με την καθοδήγηση της ζωγράφου Katerina Chrysolie, face painting, μια “νόστιμη” δράση στα creative labs της ΔΑ με έξυπνες ιδέες και προτάσεις διατροφικών συνδυασμών από την food blogger και συγγραφέα Εύα Μοναχάρη, έρχονται για να εξάψουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων.
Κυριακή 12/5, 11:00
Ελεύθερη Είσοδος
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα.

Οι Bon Entendeur live στο Πάρκο Ελευθερίας

Το πετυχημένο ντουέτο από τη Γαλλία, με τις sold out συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, έρχεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 21:00, στο Πάρκο Ελευθερίας, για μια ανοιξιάτικη μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο. Με τον σύγχρονο electro ήχο τους, τις ευφάνταστες διασκευές τους σε αγαπημένα μουσικά κομμάτια περασμένων δεκαετιών και κυκλοφορίες που έγιναν αμέσως πλατινένιες, οι Bon Entendeur είναι από τα πιο περιζήτητα ονόματα της μεγάλης γαλλικής σχολής της ηλεκτρονικής μουσικής.
Δευτέρα 13/5, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Χώρος: Πάρκο Ελευθερίας, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα.

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και Μαρία-Χριστίνα Χάρπερ: Into the Fairyland στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πριν μερικά χρόνια ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος κατέγραψε τη γιαγιά του, Ευγενία Ρουμελιώτη, Βγενική ή Βγένω, να «ζωντανεύει» αφηγήσεις για τις νεράιδες και τα ξωτικά που εμφανίζονταν στους «αλαφροΐσκιωτους» του τόπου της, το Σαμικό Ηλείας, τον παλιό καιρό. Την Τρίτη 14 Μαΐου στις 20:00, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας και συνθέτης προσκαλεί την avant garde αρπίστρια Μαρία-Χριστίνα Harper, να ντύσουν με τις συνθέσεις και τους αυτοσχεδιασμούς τους τις αφηγήσεις αυτές. Οι δύο μουσικοί, μέσα από το κοινό τους σύμπαν, γεμάτο από μεταφυσικές εμπειρίες, και την εσωτερική τους αναζήτηση, δημιουργούν διαλογιστικά ηχοτοπία και ταξιδεύουν τους ακροατές στη νεραϊδόβρυση, ψιθυρίζουν στον Τασιό στο δάσος της Στροφυλιάς, δίνουν θάρρος στον αρρεβωνιάρη που επέστρεφε ολoνυχτίς απο την Ανδρίτσαινα, σμίγουν με το συμπεθεριό που με κλαρίνα και βιολιά πέρασε μια νύχτα από την τρανή λάκα.
Τρίτη 14/5, 20:00
Ελεύθερη Είσοδος
Χώρος: Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Αθήνα.

Food & Wine Museum Sessions: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Με μια εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας, στο πρωτοποριακό εστιατόριο του, την Τετάρτη 15 Μαΐου, συμμετέχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο φετινό This is Athens – City Festival. Την περιήγηση στα σημαντικότερα έργα της έκθεσης «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο», με θέμα την τέχνη της οινοποίησης και την καλλιτεχνική δημιουργία, διαδέχεται ένα με μενού πέντε πιάτων, με την υπογραφή του σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που συνδυάζει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις σύγχρονες και βιώσιμες πρακτικές. Το μενού συνοδεύουν πέντε διαφορετικά κρασιά που υπογράφουν και θα παρουσιάσουν αντίστοιχα πέντε Ελληνίδες οινοποιοί: η Ντίνα Σπυροπούλου, η Μαρία Δημητριάδη, η Ιωάννα Βαμβακούρη, η Άννα Κοκοτού, και η Μαριαλένα και Αναστασία Τσιμπίδη.
Τετάρτη 15/5, 21:00
Χώρος: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Καλλιρρόης & Αμβροσίου Φραντζή, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι DakhaBrakha έρχονται στο Fuzz – Όσα πρέπει να ξέρετε για το ουκρανικό συγκρότημα12.09.2018

Lubomyr Melnyk live στη Ρωμαϊκή Αγορά

Ένας από τους πιο γρήγορους πιανίστες του κόσμου θα προσφέρει στο κοινό, που θα έχει την τύχη να τον απολαύσει, στη Ρωμαϊκή Αγορά, την Τετάρτη 15 Μαΐου, μία πραγματικά ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. Με φόντο τη Ρωμαϊκή Αγορά και κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο ουκρανός πιανίστας Lubomyr Melnyk θα ξεδιπλώσει το αξεπέραστο ταλέντο και τη μαεστρία του, παρουσιάζοντας κορυφαίες στιγμές της πολυετούς καριέρας του. Ο ρυθμός του πιάνου του θα «συνομιλήσει» με την ιστορία της πόλης, δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.
Τετάρτη 15/5, 20:00
Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη κράτηση
Χώρος: Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, Πολυγνώτου 3, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις