MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η υπερθέρμανση του πλανήτη – Αποδυναμώθηκε το «Ελ Νίνιο»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Για ακόμh έναν μήνα καταγράφηκαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης – Από τον Ιούνιο του 2023 κάθε μήνα αδιαλείπτως συντρίβεται το ρεκόρ ζέστης.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης τόσο στο έδαφος, όσο και στην επιφάνεια των ωκεανών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου Copernicus, που δίνονται στη δημοσιότητα σήμερα.

Το φυσικό κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο «συνέχισε να αποδυναμώνεται», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των θερμοκρασιών αργότερα φέτος, αλλά δεν παρατηρήθηκε καμιά αλλαγή στη βασική τάση, αυτή της υπερθέρμανσης, που τροφοδοτεί η μαζική καύση ορυκτών καυσίμων (βενζίνης, πετρελαίου, αερίου, άνθρακα).

Ξανά πάνω από τον 1,5° Κελσίου

Από τον Ιούνιο του 2023, κάθε μήνα αδιαλείπτως συντρίβεται το ρεκόρ ζέστης.

Ο Απρίλιος του 2024 δεν ήταν εξαίρεση σε αυτόν που τείνει να γίνει κανόνας, με μέση θερμοκρασία 15,03° Κελσίου, με άλλη λόγια 1,58 βαθμό πάνω από οποιονδήποτε φυσιολογικό Απρίλιο της προβιομηχανικής εποχής (1850-1900).

«Αν και είναι ασυνήθιστη, τέτοια σειρά μηνιαίων ρεκόρ είχε ήδη παρατηρηθεί την περίοδο 2015-2016», όταν είχε διαρκέσει 15 μήνες, τονίζει η υπηρεσία Κοπέρνικος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα κουνούπια πληθαίνουν λόγω κλιματικής κρίσης – Δάγκειος πυρετός και ελονοσία απειλούν την Ευρώπη12.09.2018

Τους τελευταίους 12 μήνες, η θερμοκρασία του πλανήτη ήταν κατά μέσο όρο 1,61° Κελσίου υψηλότερη από ό,τι την προβιομηχανική εποχή, δηλαδή πάνω από τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού (2015) η αύξηση της θερμοκρασίας να μην υπερβεί τον 1,5° Κελσίου. Ωστόσο, αυτή η ανωμαλία πρέπει να καταγράφεται για δεκαετίες ώστε να θεωρηθεί πως το κλίμα ξεπέρασε αυτό το απόλυτα κρίσιμο όριο.

Σε κάθε περίπτωση όμως διαπιστώνεται «πόσο αξιοσημείωτες είναι οι συνθήκες της παγκόσμιας θερμοκρασίας», υπογράμμισε ο Ζιλιέν Νικολά, κλιματολόγος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής Κοπέρνικος (C3S), στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο περασμένος μήνας ήταν ο δεύτερος πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη, όπως και ο Μάρτιος και το σύνολο της χειμερινής περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Άλλη μια “πρωτιά” για την Ελλάδα: Πρώτη στο εργασιακό στρες – Σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους σε πίεση
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Αναβάλλεται η νεκροψία – Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια
Επίκαιρα
Γκλόρια Στάινεμ: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος
Επίκαιρα
Πώς θέλει να μετονομάσει ο Τραμπ τα Στενά του Ορμούζ;
Επίκαιρα
Mία ιδιοφυία της μόδας “θυσιάζεται” στον βωμό της ψεύτικης woke κουλτούρας
Αγορές
Μειωμένες τιμές σε 1.740 προϊόντα: Ποια είδη ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Συγκλονιστικοί Τεντόγλου και Καραλής στη Ζυρίχη: Κατέκτησαν πρώτη και δεύτερη θέση
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Αττική – Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται “υψηλού κινδύνου”
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου- Ποια είναι τα συμπτώματα;
Επίκαιρα
Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας σε όλη τη χώρα – πότε θα πέσει η θερμοκρασία;