MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PERFORMANCE

Ψιλικά: Μια site specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας από την ομάδα «Στερεό Νερό»

Η ομάδα «Στέρεο Νερό» παρουσιάζει, στο Εμπορικό Κέντρο Ρέα (Βύρωνας), την παράσταση «Ψιλικά», μια site specific performance, σε σκηνοθεσία-χορογραφία Εύης Σούλη, βασισμένη σε κείμενα της Γλυκερίας Μπασδέκη.

Ψιλικά: Μια site specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας από την ομάδα «Στερεό Νερό»
| Φωτογραφίες: Stephie Grape
Monopoli Team

«Ψιλικά», η site specific performance αναζήτησης της ευτυχίας σε έναν κόσμο που πνίγεται μέσα σε έναν σωρό άχρηστων πραγμάτων, παρουσιάζεται, 31 Μαΐου – 9 Ιουνίου, στο Εμπορικό Κέντρο Ρέα,  από την ομάδα «Στέρεο Νερό» της χορογράφου Εύης Σούλη.

«Ψιλικά»: Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα νοσταλγικό παρόν όπου αναπολούν την χαμένη αίγλη, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο σαρκασμό, πικρόχολο χιούμορ για ό,τι πέρασε και ό,τι φοβόμαστε ό,τι έρχεται, μια ομάδα έξι κοριτσιών προσπαθεί να πιαστεί από τα ευτελή και με ημερομηνία λήξης υλικά, όπως και η εφήμερη νιότη τους που τις αποχαιρετά. Το μπεκετικό σύμπαν λειτουργεί ως εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός προσωπικού κόσμου όπου τα απλά και λαϊκά πράγματα, μετατρέπονται σε μεγάλες ιδέες, σκέψεις και ιδανικά για να στοιχειοθετήσουν τις δικές μας “ευτυχισμένες μέρες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHomo Erectus: Μια ποιητική performance του Γιάννη Ευθυμιάδη στον Λόφο art project12.09.2018

Με πυξίδα τα κείμενα της Γλυκερίας Μπασδέκη (κλάματα, 2019), η ομάδα μπλέκει ετερόκλητα στοιχεία σε μία προσπάθεια σύνθεσης του καθημερινού και του ποιητικού, σε μια σουρεαλιστική ατμόσφαιρα ενός ξεχασμένου εμπορικού κέντρου. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να ονειρευτούμε πως γινόμαστε άλλοτε πρωταγωνιστές του Φελίνι και άλλοτε πρώτο όνομα στο πάλκο. Ψάχνοντας την ευτυχία όλα μπορούν να ανατιναχθούν, αλλά ο Άγγελος Παπαδημητρίου θα είναι εκεί για να μας βγάλει στο φως, μέσα από την τελευταία σκηνή του Ζαμπρίνσκι Πόιντ του Αντονιόνι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

PeΠαραστάσεις: Παρασκευή 31 Μαΐου, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου , Παρασκευή 7 Ιουνίου, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου στις 20:30 και στις 22:00 (διπλές παραστάσεις).

Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/rea-emporiko-psilika/?eventid=10562&showid=69655

Χώρος: Εμπορικό Κέντρο Ρέα, Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης 3 & Μεσολογγίου, Βύρωνας.

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Εύη Σούλη|
Κείμενα: Γλυκερία Μπασδέκη
Μουσική σύνθεση: Jan Van De Engel
Ερμηνεία, Συνδημιουργία υλικού: Άγγελος Παπαδημητρίου, Άννη Θεοχάρη, Αδελαΐδα Κατσίδε, Έλενα Μεγγρέλη, Ελπινίκη Σαριπανίδου, Έλσα Σίσκου, Θέμις Χατζή.
Δραματουργία: Μικές Γλύκας
Σκηνικά: Μαριλένα Γεωργαντζή
Φωτιστικός Σχεδιασμός: Μαριέττα Παυλάκη
Φωτογραφική κάλυψη: Stephie Grape
Γραφιστικός σχεδιασμός: Γιώργος Ζαρταλούδης
Βίντεο: Δημήτρης Μακρής
Κουστούμια, Ενδυματολογία: Ελένη Καββαδά – 240791
Βοηθός σκηνογράφου: Αθηνά Παύλου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις