MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Homo Erectus: Μια ποιητική performance του Γιάννη Ευθυμιάδη στον Λόφο art project

Με το νέο αυτό σπονδυλωτό ποίημα ο Γιάννης Ευθυμιάδης, μέσα από τη διπλή ιδιότητα του ποιητή και εικαστικού, θα επιχειρήσει, στον Λόφος art project, να αποκαλύψει σκιαγραφώντας με λέξεις και εικαστικές μορφές την πραγματική μας φύσης.

Monopoli Team

Ο Γιάννης Ευθυμιάδης παρουσιάζει ένα νέο αδημοσίευτο έργο σε μια ποιητική performance, πλαισιωμένη από τη ηχητικό τοπίο, που θα διαμορφώνει η μουσική παραγωγός και dj Εύα Θεοτοκάτου, και από τα εικαστικά έργα που ο ίδιος θα δημιουργήσει μπροστά στο κοινό. 12, 13, 19, 20, 26 και 27 Μαΐου στον Λόφο art project.

«Homo Erectus»: Λίγα λόγια για την performance

Ο «Homo Erectus», ο «Όρθιος Άνθρωπος», μας φέρνει αντιμέτωπους με την πρωτόγονη ωμότητα των αισθήσεων και των αισθημάτων που η αγριότητα των καιρών μας έχει ανασύρει. Ο σημερινός άνθρωπος, σαν άλλος Homo Erectus, ανακαλύπτει τον κόσμο, τον εαυτό του, τη φύση, τη γλώσσα, τον έρωτα, τον κύκλο της ζωής, το θάνατο, το θεό. Με το νέο αυτό σπονδυλωτό ποίημα ο Γιάννης Ευθυμιάδης, μέσα από τη διπλή ιδιότητα του ποιητή και εικαστικού, θα επιχειρήσει να αποκαλύψει σκιαγραφώντας με λέξεις και εικαστικές μορφές την πραγματική μας φύση, τον άνθρωπο απογυμνωμένο από όλες τις συμβάσεις, αναγεννημένο μέσα στην αλήθεια του. Ο Homo Erectus είναι ο Όρθιος Άνθρωπος που μπροστά στις δυσκολίες και τις αλλεπάλληλες ανατροπές των καιρών μας (ξανα)στέκεται στα πόδια του ατενίζοντας όρθιος το μέλλον του, το κοινό μας μέλλον.

Μέσα από την performance η ποίηση ξαναπαίρνει την πρώτη της μορφή της προφορικής επικοινωνίας, ο ποιητής ξαναγίνεται αφηγητής της πιο παλιάς, της πιο όμορφης ιστορίας, της ιστορίας του ανθρώπου. Κι ο θεατής-ακροατής γίνεται άμεσος δέκτης του καλλιτεχνικού έργου τη στιγμή της δημιουργίας του και έτσι συνδημιουργός, στο βαθμό που συμμετέχει στη διαμόρφωση της ποιητικής κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑμπ(λ)αλούν: Μια εγκατάσταση-performance της Γιώτας Πεκλάρη και της Βάσιας Ζορμπαλή στο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

Τα εικαστικά έργα, που θα γεννιούνται μπροστά στο κοινό, θα είναι αποτυπώματα του σώματος του δημιουργού τους, θα συνομιλούν με το ποιητικό έργο και θα το περιβάλλουν με αρχετυπικές ανθρώπινες μορφές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ποίηση: Γιάννης Ευθυμιάδης

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Παίζουν: Επιτελεστική ανάγνωση: Γιάννης Ευθυμιάδης

Διάρκεια: 70΄
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος - 10€ φοιτητικό/ανέργων
Διάρκεια Παραστάσεων: 12-27 Μαΐου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: 12, 13, 19, 20, 26 και 27 Μαΐου | Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.
Link Εισιτηρίων: www.ticketservices.gr/event/homo-erectus/
Πληροφορίες Χώρου: Λόφος art project, Βελβενδού 39, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας: 693 867 5348 - 212 121 2186.
Φωτογραφίες: Αντώνης Γιαμούρης
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κυψέλη
Λόφος art project
Απο 12/05/2024 εως 27/05/2024
Βελβενδού 39
Δευτέρα/Κυριακή: 20:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b