MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
04
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Βρικόλακες του Χένρικ Ίψεν έρχονται τη νέα θεατρική περίοδο 2024-2025 στο Θέατρο Radar

Στο θέατρο Radar, για τη θεατρική περίοδο 2024-2025, θα παρουσιαστεί το αριστούργημα του Ίψεν, «Βρικόλακες», σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Monopoli Team

Στο θέατρο Radar, για τη θεατρική περίοδο 2024-2025, θα παρουσιαστεί το αριστούργημα του Ίψεν, «Βρικόλακες» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο γραμμένο το 1881 ήταν μια κραυγή ενάντια στην υποκρισία και την διαφθορά της κοινωνίας.  Συνάντησε πολλές αντιδράσεις από το πρώτο ανέβασμα του στο θέατρο, για την τολμηρότητά του και  τον τρόπο με το οποίο έθιγε τον καθωσπρεπισμό και  τις μικροαστικές αντιλήψεις της κοινωνίας και της εκκλησίας. Κατάφερε όμως να επιβληθεί και να θεωρείται σήμερα από τα πιο σημαντικά έργα της  παγκόσμιας δραματουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα Μηδέν Τέσσερα, της Παρασκευής Ανεβλαβή στο Θέατρο Nous12.09.2018

Η Αναστασία Παπαστάθη, καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Radar και σκηνοθέτις της παράστασης, αναφέρει σχετικά για την επιλογή του έργου «Βρικόλακες» του Ίψεν: «Είναι μια εξελικτική συνέχεια στο ρεπερτόριο του Radar καθώς η διαχρονικότητα του έργου και το εύρος των θεμάτων που θίγει, μου δίνει την δυνατότητα να ερευνήσω όχι μόνο τις σχέσεις εντός της οικογένειας, με τις οποίες καταπιάνομαι τα τελευταία χρόνια, αλλά και την σχέση της οικογένειας με την κοινωνία. Η βαθιά ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων και οι εσωτερικές τους συγκρούσεις, οι συνέπειες των προσωπικών επιλογών, η κληρονομικότητα, οι προκαταλήψεις που στοιχειώνουν το παρόν, η κοινωνική υποκρισία και ηθική, είναι θέματα εξίσου σημαντικά και σήμερα που προσφέρουν πλούσιο υλικό ώστε να τεθούν δημιουργικά ερωτήματα». 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Radar
Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα, Τ.Κ. 11744 (απέναντι από το Σταθμό Μετρό «Άγιος Ιωάννης») Τηλ.: 2109769294

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Δραστηριότητες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα για όλους με θέατρο, αφηγήσεις και παραδοσιακές γεύσεις
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
Θεατρικά Νέα
«Λόλα»: Οι πρώτες φωτογραφίες από το θεατρικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι νικητές
Art & Culture
"Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης" στο Θέατρο Ήβη (video)
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Δημήτρης Δημητριάδης συζητά με τον Νίκο Διαμαντή για το «Θέατρο Σήμερα»
Art & Culture
Κόντρα στον Άνεμο: Η Hippo Theatre Group μάς προσκαλεί σε μια ιπτάμενη περιπέτεια για τη σωτηρία της φύσης
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή: Τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια για τον μονόλογο με τη Νένα Μεντή
Θεατρικά Νέα
Χρήστος Λούλης: “Σήμερα δυστυχώς είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τη βία” (vid)
Εκδηλώσεις
Όσα θα δούμε και θα κάνουμε στο Μέγαρο αυτά τα Χριστούγεννα
Θεατρικά Νέα
Θέλω να δω τον Πάπα!: Η θρυλική οπερέτα επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής
Θεατρικά Νέα
Ετήσια αύξηση 22,3% των θεατών το θεατρικό έτος 2023-2024