MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ηλίας Βαλάσης: «Δεν με ζητούσαν για δουλειά γιατί είχα το στίγμα ‘αυτός δεν είναι ηθοποιός’» (vid)

Ο Ηλίας Βαλάσης μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για την κωμωδία, το επάγγελμα του ηθοποιού και τον χαρακτηρισμό του «σεξιστή».

Monopoli Team

Με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί για 3η σεζόν φέτος, τα «Μαθήματα Κωμωδίας» στο Μικρό Παλλάς, ο Ηλίας Βαλάσης μίλησε για την κωμωδία γενικότερα, αλλά και το επάγγελμα του ηθοποιού. «Όταν ένας ηθοποιός καλείται να παίξει σε μια κωμωδία θα πρέπει να το κάνει, βέβαια για εμένα η κωμωδία είναι και λίγο έμφυτη. Τι εννοώ με αυτό; Δεν υπάρχουν κάποιοι στις παρέες που μάς κάνουν να γελάμε; Είναι αυτοί που έμφυτα έχουν την αίσθηση της κωμωδίας, του πώς θα πουν τα πράγματα έτσι ώστε να καταλήξουμε εμείς οι υπόλοιποι να γελάσουμε». 

«Έχω περάσει από περιόδους που δεν με ζητούσαν για δουλειά, γιατί είχα πάντα το στίγμα ‘αυτός δεν είναι ηθοποιός’. Ήμουν στρατιωτικός για 15 χρόνια και έλεγαν ‘τι δουλειά έχει ένας στρατιωτικός, ένας άσχετος στον χώρο του θεάτρου;’. Κάποιος κριτικός το έγραψε αυτό και με πίκρανε. Με είχε ενοχλήσει γιατί δεν με είχε δει ποτέ να παίζω. Όταν μετά με είδε ανακάλεσε και έγραψε πολύ ωραία λόγια για εμένα», ανέφερε.

Στην ερώτηση αν έχει αποχωρήσει ποτέ από παράσταση ο ίδιος απάντησε: «Ναι έφυγα μία φορά από μία παράσταση γιατί έβριζαν τα θεία. Δεν το άντεξα. Ήταν σπουδαία παράσταση, αλλά για εμένα δεν υπήρχε λόγος να βρίζουν τον Θεό. Πολύ διακριτικά έφυγα και το έχω κάνει μόνο αυτή τη φορά, ποτέ ξανά». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚερασία Σαμαρά για #MeToo: «Είδατε που μόνο το θέατρο έβγαλε τα άπλυτά του στη φόρα;» (vid)12.09.2018

Στην συνέχεια είπε πως το πιο άδικο σχόλιο που έχει ακούσει για τον ίδιο είναι ότι είναι σεξιστής και ότι θέλει η γυναίκα του να κάθεται στο σπίτι. «Εγώ είπα ότι η γυναίκα είναι το πιο μέγιστο πλάσμα στον κόσμο και πως τη δουλειά της δεν την κάνει κανένας. Παιδιά, μαγειρική, διαβάσματα… Μετά διαπίστωσα ότι όσοι το σχολίασαν αυτό δεν είναι οικογενειάρχες. Εγώ τη γυναίκα μου την λατρεύω». 

«Ο ρόλος μου στο ‘Προξενιό της Ιουλίας’ είναι μια μαγική στιγμή στην καριέρα μου», σχολίασε στο τέλος, ενώ ανέφερε πως λατρεύει τον ρόλο του Ζαφείρη που κρατάει στη σειρά.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b