MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Κερασία Σαμαρά για #MeToo: «Είδατε που μόνο το θέατρο έβγαλε τα άπλυτά του στη φόρα;» (vid)

Η Κερασία Σαμαρά μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για την αναγνωρισιμότητα που της χάρισε το «Καφέ της Χαράς», αλλά και το κίνημα #MeToo που στη χώρα μας ξεκίνησε από τον χώρο του θεάτρου.

Monopoli Team

Το ξεκίνημα στην υποκριτική

«Ήμουν εντελώς άσχετη με τον χώρο, είχα σπουδάσει Βιολογία. Για να γίνω ηθοποιός είχα πάρει τότε το 141 τηλέφωνο για να ζητήσω το τηλέφωνο κάποιας δραματικής σχολής», αποκάλυψε η ηθοποιός Κερασία Σαμαρά μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα».

Το γεγονός ότι συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από μία επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά όπως το «Καφέ της Χαράς» είναι κάτι που η ίδια αναγνωρίζει, ωστόσο δεν απολαμβάνει ιδιαίτερα όταν την θυμούνται μόνο από τη συγκεκριμένη δουλειά της. «Είχα κάνει ακόμη ένα σήριαλ πριν, βέβαια η αναγνωρισιμότητα ήρθε αμιγώς από το ‘Καφέ της Χαράς’. Δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι ακόμη και σήμερα όταν έρχεται κάποιος και μου λέει ‘α, παίζατε στο Καφέ της Χαράς’. Μου αρέσει περισσότερο να με αναγνωρίζουν από το θέατρο, αλλά αυτό είναι κάτι σπάνιο». 

Ηθοποιοί και παρουσίαση

«Δεν υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που να είναι περιφραγμένο», ανέφερε στην κουβέντα σχετικά με την επιλογή ορισμένων ηθοποιών να δοκιμαστούν στο κομμάτι της παρουσίασης στην τηλεόραση. «Ομολογώ πως για το δικό μου το επάγγελμα, έχω μία επιθυμία όλοι οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με το θέατρο να έχουν περάσει πρώτα από κάποιες σπουδές. Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτσι τα πράγματα, οπότε δεν έχω κανέναν λόγο να περιορίσω κάποιον από το να δοκιμάσει ό,τι θέλει». 

Το #MeToo στο ελληνικό θέατρο

«Είδατε που το θέατρο είναι το μόνο που έβγαλε τα άπλυτά του στη φόρα; Δεν είναι υπέροχο αυτό; Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόπο να κακοποιήσεις κάποιον. Βεβαίως έχω βιώσει κι εγώ κακοποίηση αλλά σώπασα. Τώρα το μετανιώνω που σώπασα, δεν έπρεπε να το κάνω. Αλλά τότε ήμουν μικρή, δεν ήθελα να γίνεται λόγος για εμένα πέρα από τη δουλειά μου. Αυτό με φρέναρε πολύ», σχολίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛένα Δροσάκη για #MeToo: «Δεν το χωρούσε ο νους μου ότι έλεγαν “Έλα, τώρα το θυμήθηκες;”» (vid)12.09.2018

Αυτή την περίοδο η Κερασία Σαμαρά πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Κουαρτέτο», ένα έργο του Χάινερ Μύλλερ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, που ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b