MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 19 Απριλίου

Συναυλίες, κινηματογράφος και βιβλίο στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Monopoli Team

1. Πασχαλινή συναυλία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα δώσει μια Πασχαλινή συναυλία στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, με είσοδο δωρεάν για το κοινό. Το σύνολο Capella Atenea του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ θα ερμηνεύσει έργα των Henry Purcell (Fantasia in G major, Z. 742 και Dido’s Lament), J.S. Bach (Sinfonia από την Cantata BWV 4 “Christ lag in Todesbanden” και St Matthew Passion Aria “Erbarme dich, mein Gott”) καθώς και το Stabat Mater του Giovanni Battista Pergolesi. Συμμετέχουν οι μουσικοί Ιωάννα-Ομορφιά Κοτζιούλα, Ηρώ Καρτάνου και Αχιλλέας Μπερής (Α’ βιολιά), Μαρία Αργύρη και Νεκτάριος Λανάρας (Β’ βιολιά), Αιμίλιος Μπάρτζης και Νίκος Φιργιόλας (βιόλες), Μαρίνα Τσίγκου (τσέλο), Ορφέας Κωνσταντόπουλος (κοντραμπάσο) καθώς και Ελένη Καλογράνη και Βίλλυ Κυριακοπούλου (φωνές). Η μουσική επιμέλεια είναι του Λεοντίου-Νικολάου Τσόκα. Απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr.
19/04, 20:30
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #110: Από τον ελληνικό “Καύσωνα” στη Στέγη μέχρι το κλείσιμο του Παλάς – Όσα μας άρεσαν ή μας χάλασαν αυτή την εβδομάδα12.09.2018

2. Φεστιβάλ Δράμας: Σπουδαστικές ταινίες και αφιέρωμα σε γερμανικές μικρού μήκους στην «Ίριδα»

Στιγμιότυπο από την ταινία «Πώς να Ανάψεις Τσιγάρο Χωρίς να Καείς»

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 19-21 Απριλίου ο ιστορικός κινηματογράφος, γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας, όπου πραγματοποιεί τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσα Ίριδα-ΠΟΦΠΑ), θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα DISFF in Athens με τις σπουδαστικές ταινίες που διαγωνίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα στη Δράμα (46o DISFF, 2023). Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το Focus on Germany, ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους του Αμβούργου (σε συνέχεια του αφιερώματος που είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβριο).Την Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου οι προβολές ξεκινούν στις 19:00 με το γερμανικό αφιέρωμα και συνεχίζονται στις 20:30 με τις ταινίες του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος. Την Παρασκευή θα παιχτούν εμβληματικές γερμανικές ταινίες που γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’80 (δηλαδή επί Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας). Οι ταινίες καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ θεματικό φάσμα (σχέσεις, ταυτότητα, συμπερίληψη, κοινωνική κριτική), ξεδιπλώνοντας με αξιοσημείωτη φρεσκάδα, ευαισθησία και διεισδυτικότητα τους προβληματισμούς των νέων παιδιών. Και φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική που έχει ο ελληνικός κινηματογράφος σήμερα: μία δυναμική ορατή ήδη από τα πρώτα βήματα των ελλήνων κινηματογραφιστών. Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει Q&A  με τους σκηνοθέτες. Το ωρολόγιο πρόγραμμα ανά μέρα καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ταινία και τους συντελεστές της, θα βρείτε εδώ.
19/04, 19:00
Kινηματοθέατρο Ίρις, Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55, Αθήνα

3. «Δημήτρης Χριστοδούλου: Ποιήματα – Ανθολογία»: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μετρονόμος και ο Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο «Δημήτρης Χριστοδούλου: Ποιήματα – Ανθολογία» στο καφέ του βιβλιοπωλείου. Για το βιβλίο  θα μιλήσουν οι: Ηλίας Γκρής (ποιητής), Πέτρος Βαγιόπουλος (συνθέτης), Βασίλης Καλαμαράς (δημοσιογράφος – αρθρογράφος, εφημερίδα Ριζοσπάστης), Κώστας Φασουλάς (στιχουργός). Ποιήματα του Δημήτρη Χριστοδούλου θα διαβάσει η Ελένη Αράπη φιλόλογος, ποιήτρια. Στην βραδιά θα ακουστούν τραγούδια σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου. Ερμηνεύουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Δέσποινα Ραφαήλ και η Αγγελική Τουμπανάκη. Στο πιάνο η Χρύσα Κωττάκη και στο μπουζούκι ο Δημήτρης Ρέππας. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Ιωάννα Καραμαλή, μεταφράστρια, ποιήτρια.
19/04, 20:30
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Generation Lost» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b