MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Δευτέρα 15 Απριλίου

Θέατρο, μουσική και κινηματογράφος στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Monopoli Team

1. Ο Φραντς Κάφκα στο θέατρο: Η ξεχωριστή περίπτωση της Ομάδας Σημείο Μηδέν

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Φραντς Κάφκα. Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο Σάββας Στρούμπος από το 2009 προσφέρουν στο αθηναϊκό κοινό ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις, ενώ σημαντικό μέρος του προγράμματός τους αποτελούν οι μεταφορές αφηγημάτων του Φραντς Κάφκα. Συχνά έχει υποστηριχθεί ότι η γραφή του Κάφκα χαρακτηρίζεται από μια έντονη θεατρικότητα. Πως μπορείς ωστόσο να μεταφέρεις στη σκηνή έναν άνθρωπο που ένα ωραίο πρωί μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο ζωύφιο ή έναν πίθηκο που ακολουθεί την ακριβώς αντίστροφη πορεία, αυτή της ανθρωποποίησης ή μια παράξενη μηχανή απάνθρωπων βασανιστηρίων; Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα πραγματοποιηθούν, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, οι ακόλουθες δράσεις: Προβολή αποσπασμάτων από τις παραστάσεις «Μεταμόρφωση», «Στη Σωφρονιστική Αποικία»,«Αναφορά για μια Ακαδημία». Work demonstration από ηθοποιούς της Ομάδας Σημείο Μηδέν, με βάση το εργαστήριο για τη δημιουργία της παράστασης «Αναφορά για μια Ακαδημία». Θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Έλλη Ιγγλίζ, Ρόζυ Μονάκη, Ντίνος Παπαγεωργίου. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Σάββα Στρούμπο με θέμα τις προοπτικές και όρια της «θεατροποίησης» του Κάφκα και αφορμή τις τρεις επιτυχημένες παραστάσεις της Ομάδας Σημείο Μηδέν. Συντονίζει και παρεμβαίνει ο Νίκος Κοσκινάς, επικ. καθηγ. ΕΚΠΑ.
15/04, 18.30-20.30
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που προλαβαίνετε να δείτε πριν “κατέβουν”12.09.2018

2. Our Ocean Greece Film Festival στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με θέμα τη Θάλασσα, Our Ocean Film Festival, φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από Δευτέρα 15 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Το φεστιβάλ οργανώνεται επ’ευκαιρία της παγκόσμιας Διάσκεψης Our Ocean, η οποία φιλοξενείται από τη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί, τις ίδιες ημέρες στην Αθήνα. Το Our Ocean Film Festival επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού στον παγκόσμιο διάλογο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της Τέχνης του Κινηματογράφου. Με τον τρόπο αυτό, θεατές όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, με ελεύθερη είσοδο, ταινίες Μυθοπλασίας – Ντοκιμαντέρ – Animation – Short Videos – Audio & Visual Installations και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς – σκηνοθέτες των ταινιών, που θα παρευρίσκονται για να παρουσιάσουν την έρευνα και τα έργα τους. Οι εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ αναδεικνύουν κρίσιμα προβλήματα – αλλά και λύσεις- για την προστασία των θαλασσών και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της προστασίας των ωκεανών. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
15/04, 12:00-20:25
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

3. Δημόσια συζήτηση «Δραματουργίες του ήχου», με αφορμή την παράσταση

Με αφορμή την παράσταση Brèves brèves lignes de l’horizon της Claire Huber που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 Απριλίου 2024 στις 21:00, στο Rabbithole Art Space (Γερμανικού 20, 104 35), η καλλιτέχνιδα και η Elena Novakovits προτείνουν μία δημόσια συζήτηση γύρω από τις δραματουργίες του ήχου, στις 15 Απριλίου 2024 στις 20:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η εκδήλωση θα πάρει αρχικά τη μορφή μίας ανεπίσημης συζήτησης μεταξύ της Claire Huber και της Elena Novakovits, εγείροντας ερωτήματα, σκέψεις και στοχασμούς αναφορικά με τις δραματουργίες του ήχου και το τρόπο λειτουργίας του στο πλαίσιο της παράστασης Brèves brèves lignes de l’horizon. Η συζήτηση θα επεκταθεί στη συνέχεια στο έργο καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία των ηχητικών τους προσεγγίσεων και των δραματουργικών τους εργαλείων με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής σκηνής.
15/04, 20:30 – 21:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Αίθουσα G. Vivier (Σίνα 31)

4. Athens Fashion Film Festival: Το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film

Το Masterclass του Athens Fashion Film Festival με τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Ραφαήλ Σαμαρά, παρουσιάζεται με αφορμή το Fashion Panorama, the Italian New Wave, που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα. Κατά την διάρκειά του, θα υπάρχει και προβολή επιλεγμένων Italian fashion short films που έχει επιμεληθεί η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του AFFF, Νικόλ Αλεξανδροπούλου. Από πλευράς της η ίδια σημειώνει πως: «Το Athens Fashion Film Festival συνεχίζει την σταθερή του συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Ινστιτούτο και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που έχουμε επιλεγεί να διαμορφώσουμε μέρος του προγράμματος με αφορμή το Fashion Panorama, the Italian New Wave, παρουσιάζοντας το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός Fashion Film. Βασικός στόχος του AFFF άλλωστε είναι να ενισχύσουμε τις εκπαιδευτικές μας δράσεις, γι’ αυτό και ανυπομονούμε να γεμίσουμε την αίθουσα του Ιταλικού Ινστιτούτου με άτομα που αναζητούν γνώση και εμπειρία». Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση θέσης. Η προσέλευση ξεκινάει στις 20:00.
15/04, 18.00-20.30
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47, Αθήνα

5. Βασικές γνώσεις για τη χρήση υπολογιστή στο ΚΠΙΣΝ

Μέσω των μαθημάτων, δίνεται η ευκαιρία σε όσα άτομα επιθυμούν να εξοικειωθούν με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων, την πλοήγηση στο διαδίκτυο και άλλες βασικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην διεκπεραίωση απλών, καθημερινών εργασιών και υποχρεώσεών τους, μέσα από εξάσκηση και πρακτικά βήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου. Οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα είτε: Δευτέρα-Τετάρτη (2 μαθήματα/εβδομάδα, 10/04-20/05) Ή: Τρίτη-Πέμπτη (2 μαθήματα/εβδομάδα, 09/04-16/05). Για ενήλικες, έως 16 συμμετοχές ανά τμήμα, με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση. Η προεγγραφή περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε ένα κύκλο 10 μαθημάτων.Για να εγγραφείτε, παρακαλούμε καλέστε στο 216 8091000 κατά τις ώρες λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΠΙΣΝ (καθημερινά 08.30-20.00). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ.
15/04, 10:30
Αίθουσα Υπολογιστών ΕΒΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤης ομορφιάς το άγριο φιλί: Ακούσαμε πρώτοι τον νέο δίσκο του Παρασκευά Καρασούλου12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b