MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πραξιτέλους: Ένας δρόμος γεμάτος… γεύσεις που πρέπει να ανακαλύψεις

Σήμερα θα “περπατήσουμε” μαζί έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, την Πραξιτέλους, και σαν σωστοί foodies που είμαστε θα ξετρυπώσουμε τα πιο ενδιαφέροντα food spots της.

Μαριαλενα Μάλλιου | 13.04.2024

Με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, αλλά την Αθήνα να μην έχει ρίξει τους ρυθμούς της (όπως, συνήθως, συμβαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες), πάρα πολλοί επιλέγουν το κέντρο για την έξοδό τους, τα ψώνια και το φαγητό τους, συνδυάζοντας δουλειά με βόλτα. Σήμερα, λοιπόν, θα “περπατήσουμε” μαζί έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και θα τον εξερευνήσουμε μαγαζί προς μαγαζί. Ο λόγος για την αγαπημένη Πραξιτέλους, που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την Ερμού και φιλοξενεί κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα food spots της πόλης. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, λοιπόν, πάμε να ξετρυπώσουμε όλα τα διαμαντάκια της Πραξιτέλους!

Gastone

Θα ξεκινήσουμε από το γωνιακό Gastone, που συνδυάζει vintage και urban στοιχεία σε μία new age απόδοση. Όσο αγαπάμε το στυλ του μαγαζιού, άλλο τόσο μας αρέσουν τα φαγητά του, τα οποία μας εισάγουν σε μία casual dining εμπειρία. Μαγειρευτά φαγητά με τοπικά προϊόντα και ιδιαίτεροι συνδυασμοί, συνθέτουν ένα μενού που αξίζει να δοκιμάσετε, το οποίο προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα από μία άλλη οπτική! Από εμάς, πάντως, είναι ναι!
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 43, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2103211455

The Makers
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE M A K E R S concept store (@themakers_athens)

Προχωρώντας λίγο πιο πάνω, συναντάμε το The Makers. Αν δεν ξέρετε τι είναι το The Makers, θα σας διαφωτίσω αμέσως! Μιλάμε για ένα από τα πιο στιλάτα brunchάδικα του κέντρου, με μίνιμαλ αισθητική, πολλά φυτά και μία healthy/clean eating προσέγγιση όσον αφορά το μενού. Ένα αγαπημένο spot για τον καφέ και το φαγητό μας στο κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 37, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2103311372

Anana

Και πάμε στην πρώτη στοά, που συναντάμε ανεβαίνοντας την Πραξιτέλους και το Anana, ένα διαφορετικό coffee spot. Στο Anana θα βρείτε healthy προτάσεις, vegan επιλογές και ένα από τα καλύτερα cinnamon rolls της πόλης. Επίσης, αν είσαι σε mood διαβάσματος (γιατί εξεταστική έρχεται) στον μέσα χώρο του μαγαζιού μπορείς να διαβάσεις με την ησυχία σου.
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 33, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2111151788

Overoll Croissanterie

Φυσικά (αν και ξαναμιλήσαμε πρόσφατα για αυτή) δεν θα γινόταν να μην αναφερθούμε στη στάση μας για κρουασάν επί της Πραξιτέλους και στο -ανακαινισμένο πλέον- Overoll! Μίνιμαλ, ροζ και γεμάτο αρώματα, το overoll είναι το spot, όταν είσαι σε mood για γλυκό, πρωινό ή και τα δύο. Εμείς (από όταν το δοκιμάσαμε και για πάντα) θα προτείνουμε το αξεπέραστο κρουασάν φιστίκι του, αλλά και το cruffin καραμέλα (και, και, και).
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 27, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2114198151

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα γλυκά με φιστίκι στην Αθήνα;12.09.2018

Photis Deli

Και πάμε σε ένα new entry της Αθήνας και στο Photis Deli, που ήρθε να μας κλέψει την καρδιά με την  κάποια από τα καλύτερα σάντουιτς της πόλης. Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι προσανατολισμένη στο clean eating, με πολύ ποιοτικά υλικά και απίστευτους συνδυασμούς. Αξίζει να αναφέρουμε το σάντουιτς με τα κεφτεδάκια και τη φρέσκια μοτσαρέλα, αλλά και το σάντουιτς με μοσχαρίσιο παστράμι και κρέμα γραβιέρας (ξεκάθαρα στο τοπ 3 των σάντουιτς που έχω δοκιμάσει). Στον κατάλογο θα βρείτε, επίσης, vegeterian και vegan επιλογές, αλλά και σαλάτες. Με λίγα λόγια, αν είστε εκεί κοντά και θέλετε κάτι ποιοτικό, χορταστικό και πεντανόστιμο, σας βρήκαμε το κατάλληλο spot!
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 20, Αθήνα 10561
Τηλέφωνο: 2103221638

Sol

Επιστρέφοντας στο πιο breakfast κομμάτι, συνεχίζουμε στο Sol και σε ακόμα ένα new entry, το οποίο μας ταξιδεύει στην Τήνο (από όπου και μας έρχεται). Υπέροχη μίνιμαλ αισθητική με χρωματιστές πινελιές, φωτεινά χρώματα και τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Χαβρίου είναι μερικά από αυτά που πρέπει να περιμένεις πηγαίνοντας στο Sol. Όσον αφορά το φαγητό, μία ποικιλία από rolls, buns και άλλα αρτοποιήματα γεμίζουν τις βιτρίνες του μαγαζιού.
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 11 & Χαρβίου 9, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2103242663

Prac.sitele

Κλείνουμε τη λίστα μας με μία αγαπημένη επιλογή για ιταλικό φαγητό και το Prac.sitele. Γωνιακό, φωτεινό και με μία πολύ cozy ατμόσφαιρα, το Parc.sitele μας θυμίζει κάτι από Ιταλία και μας ταξιδεύει στην γειτονική μας χώρα με την αισθητική και τα πιάτα του. Ειδικά τώρα, που ο καιρός έχει ανοίξει, είναι μία ιδανική επιλογή για μία μεσημεριανή ή και βραδινή έξοδο για κρασί και φαγητό.
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 7, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2107000720

Περισσότερες επιλογές για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b