MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πού θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα γλυκά με φιστίκι στην Αθήνα;

Με το κελυφωτό φιστίκι να έχει γίνει, πλέον, τάση, πάμε να δούμε μαζί πού θα βρούμε τα καλύτερα γλυκά με φιστίκι στην Αθήνα!

Μαριαλενα Μάλλιου | 06.04.2024

Δεν είναι ψέμα, ότι τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ένας μικρός χαμός με το φιστίκι Αιγίνης και όχι άδικα! Το φιστίκι ή αλλιώς pistachio, έχει αυτή την ιδιαίτερη γεύση, που μας έχει κάνει να το αγαπήσουμε (ίσως και να το λατρέψουμε) και να το ζητάμε όλο και περισσότερο. Οι καλύτεροι συνδυασμοί με φιστίκι, βέβαια, είναι αυτοί που γίνονται στα γλυκά, με την πραλίνα φιστίκι (πόσες φορές έχω αναφέρει αυτή τη λέξη;) να έχει γίνει η πιο αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί πού θα βρούμε τα καλύτερα γλυκά με φιστίκι στην Αθήνα!

Eclair φιστίκι στο Πορτατίφ
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Λογικά, θα ξέρετε ήδη πως το Πορτατίφ είναι ένα από τα καλύτερα μαγαζιά με γλυκά στην Αθήνα. Αυτό που μπορεί να μην ξέρετε είναι πως έχει και ένα από τα καλύτερα eclair που θα δοκιμάσετε (όχι μόνο στην Αθήνα). Ο λόγος για το eclair φιστίκι, το οποίο, πραγματικά, αξίζει να βάλετε στη λίστα σας. Εκτός από το συγκεκριμένο γλυκό, στο Πορτατίφ θα βρείτε κρουασάν φιστίκι, αλλά και κέικ φιστίκι. Το eclair, όμως, είναι αυτό που μας έχει κλέψει την καρδιά!
Διεύθυνση: Σίνα 21, Αθήνα 10672
Τηλέφωνο: 2103621866

Velute Cheesecake al Pistacchio στο Gioelia
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Είναι γνωστό ότι το Gioelia έχει κάποια από τα καλύτερα ιταλικά παγωτά και γλυκά της Αθήνας -από αυτό και μόνο ξεκινάμε πολύ καλά. Έχεις, επίσης, μία μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα με φιστίκι, από παγωτό μέχρι τιραμισού. Αυτό, όμως, που μας τράβηξε ιδιαιτέρως την προσοχή και μας έκανε να πάθουμε ένα μικρό σοκ δοκιμάζοντάς το είναι το Velute Cheesecake al Pistacchio, ή -πιο απλά- παγωτό cheesecake με πραλίνα φιστικού Σικελίας (δηλαδή κελυφωτού φιστικιού). Δεν υπάρχουν πολλά να σχολιάσουμε, η γεύση του είναι τόσο γεμάτη και ταυτόχρονα πρόκειται για ένα τόσο δροσερό γλυκό -το οποίο μετράει λίγο παραπάνω τώρα που ανοίγει κι ο καιρός. Με λίγα λόγια προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε!
Διεύθυνση: Αθηναΐδος 8-10 & Καλαμιώτου 7-9, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2168001886

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά τα κρουασάν θα τα βρεις σε 5 διευθύνσεις της Αθήνας – και πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσεις12.09.2018

Προφιτερόλ φιστίκι στα Αρτοζαχαροπλαστεία Γαβριηλίδης
© Μαριαλένα Μάλλιου

© Μαριαλένα Μάλλιου

Εδώ δεν θα είμαι καθόλου αντικειμενική, καθώς τα δύο αγαπημένα μου γλυκά (προφιτερόλ και κρέμα φιστίκι) συνδυάζονται και κάνουν ένα από τα καλύτερα προφιτερόλ της Αθήνας! Ο λόγος για το προφιτερόλ φιστίκι, που θα βρείτε στα Αρτοζαχαροπλαστεία Γαβριηλίδης και φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σας. Εννοείται ότι στο κατάστημα θα βρείτε και άλλα γλυκά με φιστίκι (όπως κρουασάν, παγωτό φιστίκι, τούρτα παγωτό φιστίκι κλπ.), αλλά αυτό που ξεχωρίζουμε είναι το προφιτερόλ του, το οποίο αξίζει, οπωσδήποτε, να δοκιμάσετε!
Διεύθυνση: Σαλαμίνος 71, Κερατσίνι 18756 (+)
Τηλέφωνο: 2104320000

Κρουασάν φιστίκι στο Overoll
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Δεν θα γινόταν να μιλήσουμε για φιστίκι και να μην αναφερθούμε σε κρουασάν φιστίκι, έναν από τους αγαπημένους ας συνδυασμούς, που έχει γίνει, πλέον, τάση. Πάμε, λοιπόν, στο αγαπημένο μας Overoll, το οποίο έχει κάποια από τα καλύτερα κρουασάν της πόλης και στο κρουασάν φιστίκι του, το οποίο, απλά, λατρεύουμε. Αν είσαι croissant-lover, pistachio-lover ή και τα δύο, αυτό το κορυασάν πρέπει να το δοκιμάσεις!
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 27, Αθήνα 10560 (+)
Τηλέφωνο: 2114198151

Pistachio Menu στο Fairytale Athens
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Τον παραμυθένιο κόσμο του Fairytale τον γνωρίζετε. Το ότι το Fairytale κυκλοφόρησε νέο μενού αφιερωμένο αποκλειστικά στο φιστίκι το γνωρίζετε; Από καφέδες μέχρι brunch πιάτα και γλυκά, αν είσαι pistachio lover, αυτό δεν θέλεις να το χάσεις. Στο μενού του θα βρείτε pistachio cappuccino και pistachio iced latte, βάφλα φιστίκι, pancakes φιστίκι και french toast φιστίκι και στα γλυκά θα βρείτε cheesecake φιστίκι, cube cake φιστίκι και αποδομημένο μπακλαβά φιστίκι (ναι είπα υπερβολικά πολλές φορές τη λέξη φιστίκι). Και, επειδή είναι αρκετά, αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια από αυτά, προτείνουμε, οπωσδήποτε, τον iced latte, το cheesecake και το french toast!
Διεύθυνση: Λεωκορίου 16, Αθήνα 10554 (+)

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b