MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου δεσμεύει αποθέματα νερού για 9 εκατ. ανθρώπους

Μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που απειλεί εννέα εκατομμύρια κατοίκους λαμβάνει η Μπογκοτά, καθώς οι δεξαμενές νερού έφτασαν σε «ιστορικά χαμηλά» επίπεδα.

Monopoli Team

Τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ την Πέμπτη (11/4) το πρωί. Η Μπογκοτά και οι δεκάδες γύρω πόλεις έχουν χωριστεί σε εννέα διαφορετικές ζώνες που διακόπτουν το τρεχούμενο νερό για οικιακή χρήση για 24 ώρες σε κάθε ζώνη με εναλλαγή που θα ξαναρχίζει κάθε 10 ημέρες. Τα μέτρα θα επηρεάσουν περίπου 9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μέτρα περιορισμού για πρώτη φορά

Η Μπογκοτά είναι μια από τις υψηλότερες πρωτεύουσες στον κόσμο καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 2.600 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και τα αποθέματα νερού της εξαρτώνται από τη βροχή.

Υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί ότι τα σχολεία και τα νοσοκομεία θα έχουν συνεχή ανεφοδιασμό, ανέφεραν οι αρχές. Τα μέτρα είναι μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης που εισήγαγαν η κολομβιανή κυβέρνηση και ο δήμαρχος της πόλης αφού οι δεξαμενές έφτασαν σε «ιστορικά χαμηλά» επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDW: Πυρκαγιές στην Ελλάδα από τον Απρίλιο – «Ελληνικά νησιά χωρίς νερό»12.09.2018

Οι δεξαμενές Chuza και San Rafael, μέρος του συστήματος Chingaza που παρέχει το 70% του πόσιμου νερού της πόλης, βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμες θέσεις, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b