MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

DW: Πυρκαγιές στην Ελλάδα από τον Απρίλιο – «Ελληνικά νησιά χωρίς νερό»

Στις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, τις πυρκαγιές αλλά και τη λειψυδρία σε νησιά του Αιγαίου αναφέρονται δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο. Μίνι καύσωνες και στη Γερμανία.

Monopoli Team

Αν και αρχές Απριλίου, οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει ήδη στο ξέσπασμα δεκάδων πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, τουλάχιστον πάνω από 70, όπως αναφέρουν και γερμανικά μέσα, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν από εδώ και πέρα καταιγίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤουριστικά πρακτορεία: Προς «εισβολή» δεκάδων χιλιάδων Τούρκων τουριστών στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα12.09.2018

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα tagesschau.de και στην περίπτωση της Ελλάδας «η κλιματική αλλαγή οδηγεί στην έναρξη της περιόδου των δασικών πυρκαγιών νωρίτερα» και υπενθυμίζει ότι:

«Tην περασμένη χρονιά οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, ορισμένες εκ των οποίων μαίνονταν επί εβδομάδες, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές. Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν ήταν και το τουριστικό νησί της Ρόδου (…) Τεράστιες εκτάσεις είχαν καεί και στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς. Συνολικά σχεδόν 175.000 εκτάρια γης καταστράφηκαν πέρυσι από φωτιές. Ειδικοί εκτιμούν ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η περίοδος των δασικών πυρκαγιών ξεκινά κάθε χρόνο και νωρίτερα. Προς το παρόν συνήθως στις αρχές Μαΐου».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b