MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γενί Τζαμί: Άνοιξε για το Ραμαζάνι για πρώτη φορά μετά το 1922

Για πρώτη φορά μετά από 102 χρόνια άνοιξε το Γενί Τζαμί για το Μπαϊράμι.

Monopoli Team

Άνοιξε, όπως αποφασίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, το Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη για το Ραμαζάνι, πρώτη φορά μετά το 1922.

Περίπου 100 άτομα προσήλθαν από νωρίς το πρωί, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο και στον γύρω χώρο. Η προσευχή ξεκίνησε στις 7:30 από ιμάμη, τον οποίο επέλεξε το ελληνικό κράτος.

Το Γενί Τζαμί, είναι ένα σημαντικό μνημείο της περιόδου της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Οι μουσουλμάνοι Ελληνες πολίτες είναι περίπου 125.000 και ζουν κατά κύριο λόγο στη Θράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνακαλύπτοντας το Καρς: Ένα ταξίδι στους ανεξερεύνητους θησαυρούς της Ανατολίας12.09.2018

Στην Αττική οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίζονται σε 250.000, με τη μεγαλύτερη κοινότητα να είναι η πακιστανική. Βεβαίως, πολλοί λιγότεροι υπάρχουν και σε διάφορες περιοχές της χώρας (Ηλεία, Κρήτη, Θήβα), για να καλύψουν τις ανάγκες των γεωργικών καλλιεργειών σε εργατικά χέρια.

Να σημειωθεί ότι κατά τη νηστεία (περίπου από την Ανατολή έως τη Δύση του ηλίου) του Ραμαζανίου δεν επιτρέπεται η βρώση και η πόση οιασδήποτε τροφής ή υγρού (υφίστανται εξαιρέσεις που προβλέπονται αναλυτικά) και ότι οι ώρες προσευχής δεν είναι κοινές για όλη τη χώρα, αλλά διαφοροποιούνται.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b