MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Αυτά τα κρουασάν θα τα βρεις σε 5 διευθύνσεις της Αθήνας – και πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσεις

Πάμε να δούμε μαζί 4 +1 μέρη για κρουασάν στην Αθήνα, με κάποιες πιο… ιδιαίτερες προτάσεις!

Μαριαλενα Μάλλιου | 30.03.2024

Δεν είναι ψέμα πως το κρουασάν είναι ένα από τα αγαπημένα μας πράγματα στον κόσμο. Πραγματικά, μπορώ να σκεφτώ ελάχιστα πράγματα, που είναι καλύτερα από ένα ζεστό, αφράτο κρουασάν και αυτό λέει πολλά. Όπως καταλαβαίνετε, με την ιδιαίτερη αγάπη που τους έχουμε, λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε μέρη, που τιμούν το καλό κρουασάν και μερικά από αυτά θα δούμε σήμερα μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε αυτές τις 5 διευθύνσεις σερβίρουν το καλύτερο ιταλικό της πόλης12.09.2018

Πάμε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε παρέα 5 must visit spots, αν είσαι και εσύ croissant lover!

Flaked Croissanterie
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Αν υπάρχει κάποιο spot, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως “ναός του κρουασάν” αυτό είναι το Flaked. Πραγματικά, μία βόλτα από το μαγαζί θα σας κάνει ξεκάθαρο, πως το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Η ποικιλία τους, οι απίστευτοι συνδυασμοί και οι ευφάνταστες προτάσεις τους, θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις αμέσως το Flaked, που -πραγματικά- πρόκειται για ένα μέρος αφιερωμένο στο καλό κρουασάν. Γλυκές και αλμυρές προτάσεις, αναπάντεχα παντρέματα και supreme γεύσεις, είναι μερικά από όσα θα βρεις στο μαγαζί. Ενδεικτικά, να αναφέρω πως, μεταξύ άλλων, στο Flaked θα μπορείς να δοκιμάσεις κρουασάν μηλόπιτα, κρουασάν bueno, κρουασάν πεϊνιρλί και πολλά πολλά ακόμη!
Διεύθυνση: 2ας Μαΐου 10, Νέα Σμύρνη 17121 (+)
Τηλέφωνο: 2109347705

Αρτοζαχαροπλαστεία Γαβριηλίδης
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμα ένα spot, που μας σύστησε πρόσφατα μία μεγάλη ποικιλία από κρουασάν είναι τα Αρτοζαχαροπλαστεία Γαβριηλίδης, στα οποία, πλέον, μπορείς να βρεις από το κλασσικό κρουασάν σοκολάτας, μέχρι κρουασάν φιστίκι, oreo, bueno και πολλά πολλά ακόμα. Αυτό, όμως, που μας έχει κάνει να λατρέψουμε το συγκεκριμένο κρουασάν spot είναι το ότι μπορείς να φτιάξεις το δικό σου κρουασάν, όπως ακριβώς το θέλεις. Με λίγα λόγια, έχεις την επιλογή, να ξεκινήσεις με βάση σου το κλασσικό κρουασάν βουτύρου και να το γεμίσεις με ό,τι θες, έχοντας να επιλέξεις ανάμεσα σε 6 διαφορετικές γεμίσεις ή και συνδυασμούς τους. Από εμάς, πάντως, είναι ναι!
Διεύθυνση: Λεωφ. Σαλαμίνος 71, Κερατσίνι 18756 (+)
Τηλέφωνο: 2104320000

Τρομερό Παιδί
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στο Τρομερό Παιδί, εκτός από τρομερά ψωμιά -για τα οποία, άλλωστε, φημίζεται- θα βρεις και τρομερά κρουασάν! Γλυκά ή αλμυρά, τα κρουασάν του είναι από τα καλύτερα της Αθήνας και σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Βασισμένα στη δανέζικη προσέγγιση του κρουασάν (ξέρετε, αυτή που τοποθετεί τη γέμιση εξωτερικά, το κέντρο της ζύμης -και όχι μόνο) τα κρουασάν του Τρομερού Παιδιού, δίνουν τη δική τους πινελιά στην αρτοποιία της πρωτεύουσας. Δικό μας αγαπημένο, φυσικά, είναι το κρουασάν ρολό με κρέμα και σταφίδα.
Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 30, Αθήνα 11528
Τηλέφωνο: 2107777537

Φίλινγκς
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και μιλώντας για διαφορετικά κρουασάν, πάμε στο Φίλινγκς, στο Παγκράτι, το οποίο έχει μία πολύ ξεχωριστή προσέγγιση όσον αφορά τα κρουασάν. Με γλυκές, αλμυρές και γλυκο-αλμυρές προτάσεις, το Φίλινγκς έχει μερικά από τα must try κρουασάν της πόλης. Πρώτο στη λίστα των προτάσεων, που πρέπει, οπωσδήποτε, να δοκιμάσετε βάζουμε (προσωπική μου άποψη, αλλά, νομίζω, διατηρώ μία κάποια αντικειμενικότητα) το κρουασάν με μπέικον και σιρόπι σφενδάμου.
Διεύθυνση: Πύρρωνος 23, Αθήνα 11636
Τηλέφωνο: 2107564760

Wild Souls
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και θα κλείσουμε με το +1 μας, ένα μαγαζί που αγαπάμε για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα αναρωτηθεί, λοιπόν, κάποιος, για ποιον λόγο βρίσκεται σε μία λίστα με προτάσεις για κρουασάν το Wild Souls. Η απάντηση είναι απλή: επειδή το Wild Souls έχει ένα εντελώς δικό του, healthy και vegan κρουασάν. Το κρουασάν του Wild Souls -το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε γεύση από τα κλασσικά κρουασάν- φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης και αλεύρι από κινόα και γεμίζεται με μία “πραλίνα” από φουντουκοβούτυρο, κακάο και χουρμά. Πρόσφατα, μάλιστα, μας σύστησαν και ένα νέο κρουασάν με γέμιση από χαλβά, μέλι και φουντούκι. Αν, λοιπόν, είστε σε mood για κρουασάν, αλλά ακολουθείτε μία vegan διατροφή, νηστεύετε, ή απλά, θέλετε να τρώτε πιο υγιεινά, αυτό είναι το κρουασάν spot για εσάς!
Διεύθυνση: Βουλής 36, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2103231438

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b