MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

6 νησιά κοντά στην Αθήνα για τις εξορμήσεις της άνοιξης

Ιδανικά για αποδράσεις-εξπρές το Σαββατοκύριακο, αυτά τα νησιά κοντά στην Αθήνα θα σας μεταφέρουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Έχετε όρεξη να πεταχτείτε σε ένα κοντινό νησί από την Αθήνα για να απολαύσετε τον θαλασσινό αέρα και τη μαγεία της φύσης; Οργανώστε μια σύντομη εκδρομή στα παρακάτω νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυκλάδων για να ανακαλύψετε το αυθεντικό τους πρόσωπο χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για χαλαρές βόλτες σε γραφικά χωριά, για πεζοπορίες σε ολάνθιστα μονοπάτια, αλλά και για τις πρώτες βουτιές της σεζόν σε ήσυχες παραλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTripadvisor: Ποιο ελληνικό νησί μπήκε στους top 10 προορισμούς του κόσμου για το 202412.09.2018

Τζια

H αμφιθεατρικά χτισμένη Ιουλίδα είναι μία από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων (πηγή: Shutterstock)

Η Τζια ή αλλιώς Κέα είναι το νησί της διπλανής πόρτας, ο προορισμός-αστραπή στις Κυκλάδες για να αισθανθείς το αιγαιοπελαγίτικο αεράκι. Μια απόδραση αυτή την εποχή στο πιο κοντινό κυκλαδονήσι στην Αττική (μόλις μια ώρα με το καράβι από το Λαύριο) είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε τις βόλτες σας στην αμφιθεατρικά χτισμένη Ιουλίδα, μία από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων, να επισκεφθείτε την Αρχαία Καρθαία, αλλά και για να εξερευνήσετε τα λιθόστρωτα μονοπάτια που διανύουν όλο το νησί. Η περιήγηση στα μονοπάτια του νησιού είναι μαγευτική, καθώς διασχίζοντάς τα περνάς μέσα από δάση με βελανιδιές και συναντάς παραδοσιακές πετρόκτιστες πηγές και γραφικά ξωκλήσια, καταλήγοντας σε μικρούς όρμους και σε υπέροχες παραλίες που προσφέρονται για ανοιξιάτικες βουτιές.

Άνδρος

Η Χώρα της Άνδρου με τα αρχοντικά καπετανόσπιτα δεν θυμίζει κυκλαδίτικη πρωτεύουσα (πηγή: Shutterstock)

Αν αγαπάτε τη θάλασσα αλλά θέλετε και γραφικά χωριά και βόλτες στη φύση, για να μυρίσετε μαζί με την αρμύρα και ανθισμένα λουλούδια, τότε η Άνδρος είναι το νησί σας. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας και έχει ό,τι χρειάζεται για να ευχαριστηθείτε μια ανοιξιάτικη απόδραση. Μια αριστοκρατική Χώρα με υπέροχα αρχοντικά καπετανόσπιτα, ενετικά κάστρα, παλιά μοναστήρια, καταρράκτες, σπήλαια, μονοπάτια για πεζοπορία και χρυσαφένιες παραλίες για τις πρώτες βουτιές της σεζόν. Σε αυτό το ιδιαίτερο κυκλαδονήσι, η πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά συμβιώνουν αρμονικά με το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, θα ενθουσιαστείτε με τα πολλά αρχαία μονοπάτια, τα οποία διατρέχουν το νησί σχεδόν σε όλο το μήκος και το πλάτος του. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στις Μένητες, ένα χωριό στην καρδιά του νησιού με πολλές πηγές, αλλά και να επισκεφθείτε τους υπέροχους καταρράκτες της Πυθάρας κοντά στα Αποίκια.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b