MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι «Καβουροζούμηδες» και άλλα απίθανα παρατσούκλια περιοχών στην Ελλάδα

Ένα απολαυστικό ταξίδι στην Ελλάδα μέσα από παρατσούκλια και πολλές, άγνωστες, μικρές ιστορίες, θρύλους και φήμες.

Monopoli Team

Αρχικά να ξεκινήσουμε από τα βασικά: καταδικάζουμε απερίφραστα τα παρατσούκλια με τα οποία έχουν βαπτιστεί διάφορες περιοχές της Ελλάδας, απ’ όπου και αν αυτά προέρχονται. Δεν υιοθετούμε και δεν επικροτούμε. Πάμε παρακάτω τώρα… Τα παρατσούκλια που δίνονται σε περιοχές της Ελλάδας είναι όλα «διαλεχτά» και μπορούν όσο εύκολα προκαλούν γέλιο, άλλο τόσο εύκολα να προκαλέσουν μέχρι και κάποια βεντέτα (μακριά από εμάς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζόυς Ευείδη: «Τα ζώα είναι το αδύνατο σημείο μου. Γι’ αυτό και θα πεθάνω στην ψάθα» (vid)12.09.2018

Υπάρχουν αυτοί που θυμώνουν και δεν ανέχονται να ακούνε τα παρατσούκλια που έχουν δοθεί στον τόπο καταγωγής τους. Οι περισσότεροι, ωστόσο, διασκεδάζουν με όλη αυτή την άτυπη «κόντρα» που υπάρχει ανάμεσα σε περιοχές οι οποίες στην πραγματικότητα δεν έχουν κάτι να χωρίσουν.

Η λίστα με τα παρατσούκλια που ακολουθεί είναι ενδεικτική (και σίγουρα «σηκώνει» προσθήκες) αλλά δημιουργήθηκε με κέφι και διάθεση για πείραγμα.

«Γκάτζοι» ή «Γκάτζολοι»

Στο Σουφλί του νομού Έβρου παλαιότερα υπήρχαν πολλά γαϊδούρια, τα οποία τα έλεγαν και «γκάτζους» ή «γκατζόλες». Το όνομα προέρχεται από το «Γκάτζολ» είναι ο γάιδαρος στα βουλγάρικα. Σε όλο τον Νομό Έβρου γίνονταν εκτεταμένη χρήση γαϊδάρων από τους Βούλγαρους εισβολείς. Με το τέλος του πολέμου ο Έβρος και γενικά η Θράκη γέμισαν με γαϊδούρια.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b