MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μαύρη Σπηλιά: Ένα εντυπωσιακό μέρος στην Ευρυτανία

Kοντά στο χωριό Προυσός βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα φαράγγια της Ευρυτανίας, το οποίο καταλήγει στη Μαύρη Σπηλιά. Γραφικά γεφύρια μέσα σε πυκνή βλάστηση και ένας καταρράκτης ύψους 10 μέτρων συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο.

Monopoli Team

Με αφετηρία το Καρπενήσι ή άλλα γραφικά χωριά, τα φυσικά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Ευρυτανία είναι πολλά. Μπορεί το φαράγγι του «Πάντα Βρέχει» με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, να είναι το πιο διάσημο θαύμα της φύσης στην περιοχή, αλλά και το λιγότερο γνωστό φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς έχει τη δική του ομορφιά και ιστορία που αξίζει να γνωρίσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς να ταξιδέψετε με χαμηλό προϋπολογισμό το 2024;12.09.2018

Ευρυτανία: Διασχίζοντας το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς

Πηγή: Shutterstock

Σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από το χωριό Προυσός με το ξακουστό μοναστήρι του, βρίσκεται ένα υπέροχο φαράγγι, από τα πιο όμορφα της Ευρυτανίας, το οποίο καταλήγει στη Μαύρη Σπηλιά. Το μονοπάτι που συνδέει τη Μονή Προυσού με τη Μαύρη Σπηλιά έχει καλή σήμανση και η διάσχισή του διαρκεί περίπου μία ώρα κι ένα τέταρτο. Μπορείτε όμως να προσεγγίσετε τη Μαύρη Σπηλιά και από το το χωριό, μέσα από μια πιο σύντομη και εύκολη πεζοπορική διαδρομή περίπου 30 λεπτών, κατάλληλη ακόμη και για αρχάριους. Αφετηρία αυτής της διαδρομής είναι η πέτρινη βρύση δίπλα από την γέφυρα Προυσού – Τόρνου όπου υπάρχει και χώρος για πάρκινγκ.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b