MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς να ταξιδέψετε με χαμηλό προϋπολογισμό το 2024;

Πολλές φορές μπορεί να αναβάλουμε πλάνα και ταξίδια που μπορεί να σχεδιάζουμε για καιρό. Ο λόγος είναι συνήθως τα χρήματα που χρειάζονται για το εκάστοτε ταξίδι και αυτό είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικό.

Monopoli Team

Το 2024 όμως φέρνει μοναδικές ευκαιρίες για ταξίδια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό, θα δούμε όσα μπορείτε να κάνετε για να μη χρειαστεί να ξανά αναβάλετε ταξίδι που έχετε ονειρευτεί.

Από τα βασικά tips που αφορούν τον σχεδιασμό ενός ταξιδιού και τις ευκαιρίες σε αεροπορικά και διαμονή, μέχρι πρακτικές συμβουλές που θα σας συνοδεύσουν κατά το ταξίδι σας, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Έτοιμοι να απολαύσετε στο έπακρο τις επόμενες σας διακοπές χωρίς να ξεφύγετε από το budget που έχετε θέσει;

Ξεκινώντας από τα βασικά: Ο χρόνος είναι χρήμα

Γνωρίζουμε πως μπορεί να μη το ακούτε για πρώτη φορά, αλλά στα ταξίδια δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τον σωστό και αναλυτικό σχεδιασμό. Η προετοιμασία αποτελεί κλειδί για την επιτυχία του εκάστοτε ταξιδιού, πόσο μάλλον αυτού για το οποίο έχουμε θέσει πολύ συγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι οι πρώιμες κρατήσεις. Όσο περνούν οι μήνες και πλησιάζουμε προς την ημερομηνία που θα θέλατε να ταξιδέψετε, οι τιμές στα αεροπορικά εισητήρια και στα καταλύματα τείνουν να αυξάνονται. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κλείνετε τα εισιτήριά σας και τη διαμονή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι ο προγραμματισμός του καθημερινού σας προϋπολογισμού. Αναλύστε τα έξοδα που θα έχετε σε φαγητό, μεταφορά και διασκέδαση, με σκοπό να καθορίσετε ένα συγκεκριμένο ποσό που είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε κάθε μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού σας όταν θα γίνει το ταξίδι.

Με λίγα λόγια, κάθε επιτυχημένο ταξίδι ξεκινά από αυτές ακριβώς τις πρώιμες κρατήσεις σε εισιτήρια και διαμονή καθώς και με μια λίστα με τα έξοδα και τις κύριες δραστηριότητες και αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφθείτε. Κάπως έτσι, μήνες πριν το ταξίδι, θα έχετε ήδη οργανώσει το πρόγραμμά σας με βάση τον διαθέσιμο χρόνο και budget.

Μάλιστα, όσον αφορά τα αεροπορικά και τη διαμονή, υπάρχουν στις μέρες μας ευκαιρίες που μπορούν να ρίξουν ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό ενός ταξιδιού. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Βρίσκοντας ευκαιρίες σε αεροπορικά και διαμονή

Τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή αποτελούν συνήθως τα πιο σημαντικά έξοδα ενός ταξιδιού. Ωστόσο, το 2024, οι επιλογές για προσιτά αεροπορικά εισιτήρια και οικονομικά καταλύματα είναι πολλές και η παραπάνω αναφορά δεν είναι πάντοτε ο κανόνας.

Ταξιδέψτε φθηνά: κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια

Σήμερα, η διαδικτυακή κράτηση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων είναι πιο εύκολη από ποτέ. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορείτε να βρείτε προσιτές επιλογές για άπειρους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος.

Ένας προορισμός όπως το Παρίσι για παράδειγμα, θεωρείται παραδοσιακά ακριβός. Όμως, με τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το eSky, θα βρείτε όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τις πτήσεις που ψάχνετε σε μία ιστοσελίδα. Κάπως έτσι, μπορείτε να συγκρίνετε αναζητήσεις όπως το Παρίσι αεροπορικά και να βρείτε πολλές ευκαιρίες ανεξαρτήτως εποχής ή τύπου πτήσης.

Ταξιδέψτε Φθηνά: κλείνοντας τη διαμονή σας

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη διαμονή μας στον εκάστοτε προορισμό. Σήμερα, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που προσφέρουν εκπτώσεις και προσιτές επιλογές για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Μπορείτε να βρείτε budget friendly επιλογές, όπως τα hostels, αλλά και ξενοδοχεία σε πολύ καλές τιμές, ειδικά αν κλείσετε μερικούς μήνες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: συμβουλές για να μείνετε εντός budget

Φυσικά, η οργάνωση και ο καταμερισμός του budget δεν περιορίζεται μόνο στους μήνες πριν το ταξίδι μας. Αντίθετα, οι πιο σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μείνετε εντός προυπολογισμού αφορούν τις ημέρες του ταξιδιού.

Το 2024, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε τις δαπάνες σας χαμηλές και να παραμείνετε εντός του budget σας. Αρχικά, ανεξαρτήτως προορισμού, μπορείτε να αναζητήστε τα δωρεάν αξιοθέατα και τα free tours που προσφέρονται. Σχεδόν σε όλες τις πόλεις θα βρείτε δωρεάν περιηγήσεις με τοπικούς ξεναγούς ή διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε μόνοι σας χωρίς κάποιο κόστος.

Επίσης, για να ρίξετε ακόμη περισσότερο το κόστος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως τραμ, λεωφορεία ή μετρό για να μετακινηθείτε. Συνήθως, αυτές οι επιλογές είναι πολύ πιο οικονομικές από το ταξί ή την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Όσον αφορά το φαγητό, αναζητήστε τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες που προσφέρουν φθηνά γεύματα. Αποφύγετε τα τουριστικά εστιατόρια στις κεντρικές περιοχές, καθώς συνήθως είναι πιο ακριβά. Τέλος, αν ψάχνετε για δώρα ή αναμνηστικά, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τις τουριστικές περιοχές και να αναζητήσετε μικρότερες αγορές και τοπικά μαγαζιά.

Με λίγα λόγια, η συμβουλή είναι μία: αντιμετωπίστε το κάθε ταξίδι σας σαν να ζείτε μόνιμα στον προορισμό. Έτσι, όχι μόνο θα μείνετε πολύ ευκολότερα στο budget που έχετε θέσει, αλλά θα δοκιμάσετε τοπικά φαγητά, θα δείτε πράγματα που άλλοι τουρίστες ούτε ονειρεύονται και θα βιώσετε πραγματικά τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα των ντόπιων!

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b