MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το βραβευμένο με Όσκαρ “Nomadland” της Κλόι Ζάο σε Α’ τηλεοπτική προβολή

«Η Χώρα των Νομάδων», μια ταινία που κέρδισε κοινό και κριτικούς και κατέκτησε τρία βραβεία στην 93η απονομή των βραβείων Όσκαρ, έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή στον Alpha.

Monopoli Team

Ο Alpha εξασφάλισε και μεταδίδει σε Α’ τηλεοπτική προβολή μια υπέροχη ταινία, απόψε Τρίτη 19 Μαρτίου στις 22:40.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓυναίκες πίσω από τις κάμερες: Στιγμές-ορόσημα για το σινεμά12.09.2018

«Η Χώρα των Νομάδων», μια ταινία που κέρδισε κοινό και κριτικούς και κατέκτησε τρία βραβεία στην 93η απονομή των βραβείων Όσκαρ, «Καλύτερης ταινίας», «Σκηνοθεσίας» και «Α΄Γυναικείου ρόλου» (το τρίτο για την κορυφαία ηθοποιό Φράνσις Μακ Ντόρματ), Χρυσό Λιοντάρι στο φεστιβάλ Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα «Καλύτερης Δραματικής Ταινίας» και «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» στην 78η απονομή των Χρυσών Σφαιρών και τέσσερα βραβεία BAFTA, «Καλύτερης Ταινίας», «Καλύτερης Σκηνοθεσίας», «Α’ Γυναικείου ρόλου» και «Καλύτερης Φωτογραφίας».

Ένα εξαιρετικό road movie γεμάτο ευαισθησία και ανθρωπιά, που εστιάζει στα πρόσωπα και στις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων χωρίς σπίτι και όχι άστεγων, με ατελείωτα πλάνα του ανοιχτού ορίζοντα που γαληνεύουν τη ματιά και την ψυχή.

Η εξηντάχρονη Φρεν έχασε τον άντρα της και το σπίτι της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και αποφασίζει να ζήσει σαν σύγχρονος νομάδας. Κλειδώνει το σπίτι της, αποθηκεύει λίγα πράγματα σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο φύλαξης και ξεκινά την περιπλάνησή της στην αμερικανική ενδοχώρα, με ελάχιστα προσωπικά είδη και με το βαν της, που έχει μετατρέψει σε τροχόσπιτο. Σιγά-σιγά γνωρίζει κι άλλους νομάδες κι ακούει τις ιστορίες τους. Ανθρώπους που δούλευαν μία ζωή σκληρά, αλλά τους πέταξε το χρεοκοπημένο σύστημα εκτός και από τα σπίτια τους και από τις ζωές τους…

Το αριστούργημα, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, της Κλόι Ζάο είναι βασισμένο στο ερευνητικό βιβλίο της δημοσιογράφου Τζέσικα Μπρούντερ, «Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century» (2017).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2021
Σκηνοθεσία: Κλόι Ζάο
Σενάριο: Κλόι Ζάο, Τζέσικα Μπρούντερ
Ηθοποιοί: Φράνσις Μακ Ντόρματ, Λίντα Μέι, Μπομπ Γουέλς, Ντέιβιντ Στράθερν
Διάρκεια: 99 λεπτά

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b