MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

«Αγώνας δρόμου» για επίτευξη συμφωνίας ανακωχής στη Γάζα – Στα πρόθυρα λιμού ο πληθυσμός

Η μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή που έχει προκαλέσει ο πόλεμος και ο λιμός, που ακόμη επικεντρώνεται στον βορρά αλλά απειλεί το σύνολο του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας.

Monopoli Team

Οι συνομιλίες ενόψει της κήρυξης ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που θα συνοδεύεται από την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων και παλαιστινίων φυλακισμένων, υπάρχουν σήμερα κάποιες ενδείξεις πως προχωρούν, με φόντο τις εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός και γύρω από τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν παγιδευτεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, ο πρωθυπουργός του Κατάρ και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι αναμενόταν να συναντηθούν χθες στη Ντόχα για να το συζητήσουν, δήλωσε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου ενήμερη σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓάζα: Εντείνονται οι προσπάθειες για την αποτροπή του λιμού12.09.2018

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, έγιναν «θετικές» συζητήσεις και οι ισραηλινοί διαπραγματευτές θα παραμείνουν στη Ντόχα για να συνεχιστούν «λεπτομερείς» συνομιλίες με μεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b