MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γάζα: Εντείνονται οι προσπάθειες για την αποτροπή του λιμού

Ετοιμάζεται να αναχωρήσει και δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο – Καθοδόν το πρώτο

Photo by CHUTTERSNAP on Unsplash
Photo by CHUTTERSNAP on Unsplash
Monopoli Team

Πλοίο φορτωμένο 200 τόνους τρόφιμα συνεχίζει με αργό ρυθμό τη διαδρομή του σήμερα προς τη Λωρίδα της Γάζας, τη στιγμή που επιταχύνονται οι προσπάθειες για να φθάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακο υπό πολιορκία, όπου ο πληθυσμός απειλείται από λιμό εν μέσω του ραμαζανιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαουδική Αραβία: Όχι σε διπλωματικές σχέσεις με Ισραήλ αν δεν ιδρυθεί ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης12.09.2018

Η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακο ωστόσο παραμένει συχνά επικίνδυνο εγχείρημα. Χθες Δευτέρα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε πως αποθήκη της στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χτυπήθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας από τους εργαζομένους της και να τραυματιστούν άλλοι. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από την πλευρά του, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Έπειτα από πέντε και πλέον μήνες πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ο ΟΗΕ εκφράζει ανησυχία για γενικευμένο λιμό στη Λωρίδα της Γάζας, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται ακατάπαυστα.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπιενάλε Βενετίας: Εκατοντάδες καλλιτέχνες καλούν να ακυρωθεί η συμμετοχή του Ισραήλ -“Τέχνη, όχι γενοκτονία”12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b