MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 13 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Goodbye, Lindita: Η βραβευμένη παράσταση του Μάριο Μπανούσι επιστρέφει στο Εθνικό

Η βραβευμένη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Goodbye, Lindita» σε σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι, η παράσταση-εμπειρία που υμνήθηκε από τους κριτικούς, ενθουσίασε το κοινό και διακρίθηκε σε διεθνή φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί ξανά στην Αθήνα στο Θέατρο Rex, στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», από τις 13 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου. Το «Goodbye, Lindita» εστιάζει σε μια αρχέγονη ανθρώπινη εμπειρία, αυτή της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Σε ένα σπίτι, μια οικογένεια πενθεί βυθισμένη στη σιωπή, ώσπου μια σειρά από παράδοξα γεγονότα ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν κόσμο όπου η ανάμνηση μπλέκεται με τη φαντασίωση και η πραγματικότητα με το όνειρο. *Παίζουν: Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ελένη Άμπια Νζάνγκα, Εριφύλη Κιτζόγλου, Κατερίνα Κρίστο, Μάριο Μπανούσι, Ευτυχία Στεφάνου, Αλεξάνδρα Χασάνι.
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 20:00. Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:30 ( 4/4 και 5/4 και στις 19:00). Σάββατο στις 17:00 και στις 20:00.
Εισιτήρια: 5-20€. Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνικό Θέατρο – Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. | Ταμεία Θεάτρου Rex – τηλ.: 210.3301881 – 210.3305074.

Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης, του Ματέι Βισνιέκ στο Θέατρο Χώρος

Η εταιρεία θεάτρου OneTwoFree παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το έργο «Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης» του Ματέι Βισνιέκ στο Θέατρο Χώρος, από 13 Μαρτίου έως 25 Απριλίου, σε σκηνοθεσία Στέλιου Πατσιά. Δύο γυναίκες με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο συναντιούνται στον απόηχο του εθνοτικού πολέμου της Βοσνίας. Η Κέιτ, μια Αμερικανίδα ψυχολόγος γνωρίζει τη Ντόρα, θύμα γενοκτονικού βιασμού. Μέσα από ένα κολλάζ πραγματικών και φανταστικών εικόνων και καταστάσεων ξετυλίγεται η ιστορία των δύο αυτών γυναικών και ο αγώνας τους να ξεπεράσουν τη φρίκη, τα τραύματα του πολέμου καθώς και τα προσωπικά τους αδιέξοδα. *Παίζουν: Νικόλ Δημητρακοπούλου, Σοφία Παλάντζα.
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 12€ (μειωμένο). Προπώληση: more.com
Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6 – 8, Αθήνα, 21 0342 6736

Το θεώρημα του σχοινοβάτη: Μια performance σε σύνθεση – εκτέλεση Ίριδος Λουκά στο θέατρο Μπέλλος

H performance «Το θεώρημα του σχοινοβάτη» θα παρουσιαστεί στο θέατρο Μπέλλος, σε σκηνοθεσία του Άρη Κακλέα. Η βιολονίστα Ίρις Λουκά ξετυλίγει μια σύνθεση στοιχείων, βασισμένη σε μουσικά  έργα και κείμενα «ποιητών» – δημιουργών. Το κοινό παρακολουθεί και ακούει. Ηχογραφημένα κείμενα, βίντεο, σόλο βιόλα και κινήσεις μηχανικές ή όχι, πάνω στην σκηνή. T. S. Eliot, Ζαν Ζενέ, Καρυωτάκης, J. S. Bach, P. Hindemith, J. P. Westhoff, Ηράκλειτος, K. Thorr, C.Rovelli, Γαλιλαίος…
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 21:00
Εισιτήρια: Κανονικό 12€, Φοιτητικό 7€, για σπουδαστές ωδείων 5€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Πλατόνοφ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Συναυλίες

Dimitris Kalantzis Quartet – Jazz Tribute to Manos Hadjidakis στο Half Note

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, έρχεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για ένα μοναδικό jazz αφιέρωμα στον σπουδαίο Μάνο Χατζιδάκι, την Τετάρτη 13 Μαρτίου & την Τρίτη 26 Μαρτίου. Σε αυτό το μοναδικό αφιέρωμα, που βασίζεται στο ομώνυμο άλπουμ του, ο Δημήτρης Καλαντζής έχει επιλέξει μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι που εκτείνονται σε ένα ευρύ χρονικό και αισθητικό φάσμα. Αρκετές από τις επιλογές προέρχονται από μουσικές και τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Μαζί του επί σκηνής οι:  Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, fluegelhorn), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα) και Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο).
Τετάρτη 13/3 και 26/3 στις 21:30.
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com.
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310.

Ο André Rieu και η Johann Strauss Orchestra για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο André Rieu και η Johann Strauss Orchestra για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τρίτη 12 Μαρτίου και την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στο ΟΑΚΑ. Ο André Rieu, παγκοσμίου φήμης Ολλανδός βιολιστής, είναι γνωστός για τον τρόπο που μπορεί να μεταφέρει τους θεατές σε έναν κόσμο μαγευτικών μελωδιών, καθώς οδηγεί την υπέροχη ορχήστρα του Johann Strauss, τη χορωδία και πολλούς διεθνείς σολίστ, σε ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από τα κλασικά αριστουργήματα έως βαλς, μελωδίες και τραγούδια από ταινίες, όπερα και μουσική. Ειδική καλεσμένη σε αυτήν την περιοδεία είναι η 15χρονη Emma Kok, η οποία έγινε viral με πάνω από 60 εκατομμύρια προβολές σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για τη διασκευή της “Voilà” του Γαλλικού τραγουδιού ESC από την Barbara Pravi.
Τρίτη 12/3 και Τετάρτη 13/3, στις 20:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη 100€, Β’ ζώνη 80€, Γ’ ζώνη 70€ , Δ’ ζώνη 60€. Προπώληση: more.com
ΟΑΚΑ, Σπύρου Λούη 1, 151 23 Μαρούσι, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λούκας Ταρκόβσκι επιστρέφει με μια rave εμπειρία στο Terra Vibe12.09.2018

Εκθέσεις

Κυνηγώντας τα σύννεφα…: Χαρταετοί πάνω από το Attilio-Οικεία Τέχνη της Ηλιούπολης

Στο Attilio-Οικεία Τέχνη της Ηλιούπολης, και στο πλαίσιο της δράσης «Μια βιτρίνα – ένα παράθυρο», εγκαινιάζεται την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 19.00 η έκθεση «Χαρταετοί πάνω από την πόλη», όπου δεκαπέντε καλλιτέχνες θα «πετούν» τους δικούς τους χαρταετούς, μοναδικά, συλλεκτικά έργα που συνέθεσαν ο καθένας με την φαντασία και τον τρόπο του, παίζοντας αλλά και εμβαθύνοντας σε ύλες από ξύλο, πηλό, μέταλλα, υφάσματα, χρώματα και υφαντά, έως κορδόνια, σύρματα, κορδέλες και χαρτιά.
Διάρκεια Έκθεσης: 9 έως 29 Μαρτίου 2024 | Εγκαίνια Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στις 19:00.
«Attilio-Οικεία Τέχνη», Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 99 και Ρήγα Φεραίου 12Α, Ηλιούπολη. Τηλέφωνο: 21 0991 6937.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο ΕΜΣΤ οι γυναίκες συνεχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b