MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Εταιρεία τεχνολογίας «φυτρώνει» διαμάντια στην έρημο: Η καινοτομία που μπορεί να αλλάξει τα πάντα

Η εμφάνιση των εργαστηριακά παραγόμενων διαμαντιών αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στη βιομηχανία διαμαντιών, προσφέροντας μια βιώσιμη και ηθική εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή εξόρυξη

Monopoli Team

Τα διαμάντια, γνωστά ως το σκληρότερο υλικό στη Γη, έχουν γοητεύσει την ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Παραδοσιακά, η αναζήτηση αυτών των πολύτιμων λίθων οδήγησε στην εκσκαφή κολοσσιαίων ανθρωπογενών λάκκων σε περιοχές όπως η Ρωσία και η Νότια Αφρική, που βυθίζονται έως και 625 μέτρα κάτω από το έδαφος. Ωστόσο, η γοητεία των διαμαντιών συνοδεύεται από σημαντικό κόστος τόσο για τη φύση όσο και για τις ανθρώπινες ζωές, δεδομένων των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος που συνδέεται με την εξόρυξη.

Σε μια εποχή που καθορίζεται όλο και περισσότερο από τη βιωσιμότητα και τους ηθικούς προβληματισμούς, η βιομηχανία διαμαντιών βιώνει μια μετασχηματιστική αλλαγή. Η έλευση των διαμαντιών που καλλιεργήθηκαν σε εργαστήριο (LGD) τη δεκαετία του 1950, όπως καταγράφηκε από τη Διεθνή Εταιρεία Διαμαντιών, σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής. Η συνεχής εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας επιτρέπει πλέον την παραγωγή διαμαντιών ποιότητας πολύτιμων λίθων σε ένα κλάσμα του κόστους, έως και 80% φθηνότερα, των αντίστοιχων εξορυσσόμενων διαμαντιών, παρακάμπτοντας τα ηθικά και περιβαλλοντικά διλήμματα που παραδοσιακά συνδέονταν με την προμήθεια διαμαντιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRespublika: Το νέο υβριδικό έργο του Łukasz Twarkowski έρχεται στο Terra Vibe Park12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b