MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δεκάδες γυναίκες στο Μέριλαντ μηνύουν ίδρυμα ανηλίκων για σεξουαλική κακοποίηση

Η πολιτεία είχε λάβει καταγγελίες αλλά τις αγνοούσε.

Monopoli Team

Δεκάδες γυναίκες κινούνται νομικά εναντίον ενός ιδρύματος ανηλίκων καταθέτοντας μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση και κατηγορώντας την πολιτεία του Μέριλαντ ότι απέτυχε στο να τις προστατέψει.

Συνολικά, 39 γυναίκες συμμετείχαν στη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον των πρακτορείων που ενέκριναν τη συνεργασία με το αναμορφωτικό ίδρυμα Good Shepherd Services. Πρόκειται για μια εγκατάσταση που λειτουργούσε ένα καθολικό θρησκευτικό τάγμα και βρισκόταν στο Χέιλθορπ για σχεδόν 50 χρόνια και πλέον έχει κλείσει και εγκαταλειφθεί.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 1864 από τις Αδελφές του Καλού Ποιμένα (Sisters of the Good Shepherd), μια θρησκευτική, καθολική ομάδα που εστίαζε στο να βοηθήσει γυναίκες και κορίτσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο ΕΜΣΤ οι γυναίκες συνεχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο12.09.2018

Στη μήνυση αναφέρεται ότι η Υπηρεσία Ανηλίκων του Μέριλαντ και το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών που έστελναν παιδιά στο πρόγραμμα, μαζί με το Τμήμα Υγεία του Μέριλαντ, απέτυχαν να εντοπίσουν την σεξουαλική κακοποίηση που βίωναν τα παιδιά από τους φύλακες, τους συμβούλους, τους καθηγητές, καθώς και από τις καλόγριες και τους παπάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b