MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

30 Χρόνια στην Αιωνιότητα: Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το αφιέρωμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Μελίνα Μερκούρη θα περιλαμβάνει μια εξαιρετική επιλογή ανέκδοτων οπτικοασουστικών ντοκουμέντων και μαρτυριών, τόσο με την ίδια όσο και προσωπικοτήτων που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της.

Monopoli Team

Στις 6 Μαρτίου 2024 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που η Μελίνα Μερκούρη πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας για πάντα στραμμένους τους προβολείς στην θεαματική διαδρομή της στην Έβδομη Τέχνη, το θέατρο και την πολιτική, ως Υπουργός Πολιτισμού. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της.

Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου Αρσένη και Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέων του βιβλίου «Μελίνα. Μία σταρ στην Αμερική» (Εκδόσεις Πατάκη) και Γιάννη Ζουμπουλάκη, δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ26ο ΦΝΘ: Τα 10 ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

Η βραδιά θα περιλαμβάνει μια εξαιρετική επιλογή ανέκδοτων οπτικοασουστικών ντοκουμέντων και μαρτυριών, τόσο με την ίδια όσο και προσωπικοτήτων που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Τα τεκμήρια αυτά θα αναδείξουν τη μοναδική διαδρομή της «τελευταίας Ελληνίδας Θεάς» που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην διεθνή πολιτιστική σκηνή.

*Η βραδιά θα διεξαχθεί στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα γαλλικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στις 19.00

Είσοδος Ελεύθερη

Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Σίνα 31

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b