MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Χόρεψέ με πατέρα, της Κατερίνας Αντωνιάδου στο Θέατρο Αργώ – Studio

Η Non Grata Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Αργώ – Studio την παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη, με τον ίδιο στον ρόλο του πατέρα και την Κατερίνα Αντωνιάδου στον ρόλο της κόρης.

Monopoli Team

Η Non Grata Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Αργώ – Studio την παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου, από τη Δευτέρα 25 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως την Τρίτη 21 Μαΐου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη, με τον ίδιο στον ρόλο του πατέρα και την Κατερίνα Αντωνιάδου στον ρόλο της κόρης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση. Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Έχει παραμερίσει εντελώς την ζωή της. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια. Αρνείται τα παιδιά του, αρνείται την δουλειά που υπηρέτησε, αρνείται την ανικανότητά του να αυτοεξυπηρετηθεί. Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης.

Μη μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με την νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη πλέον να διαχειριστεί και την προ πολλού, κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως την σχέση της με τον εαυτό της, μπερδεύεται. Μπερδεύεται και κατηγορεί. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την άνοια του πατέρα της, τρομοκρατώντας τον και φωνάζοντάς του “Δεν σε πιστεύω! Ένα παιχνίδι είναι αυτό που κάνεις”! Πάντα μέσα από την θέση του θύματος, προσκολλημένη στο παρελθόν της, το άμεσα εμπλεκόμενο με τον πατέρα της, το αναπολεί, πυροδοτώντας μνήμες άγριες και τον παρασέρνει σε έναν βίαιο χορό αισθήσεων και παραισθήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌνειρα γλυκά, του Μιχάλη Μαλανδράκη στο Θέατρο Τόπος Αλλού12.09.2018

Η επικοινωνία είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Η κατανόηση και από τις δύο πλευρές ανύπαρκτη και το εγώ του κάθε ήρωα είναι τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει περιθώρια να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Η άνοια και η υστερία προχωρούν, ασφυκτικά δεμένες, με άρρωστα βήματα, που τα μισά τρεκλίζουν προς τ’ αριστερά και τ’ άλλα μισά προς τα δεξιά. Προορισμός δεν υπάρχει. Πάνε και οι δυο, όπου φυσάει ο άνεμος. Ένα απόγευμα. Μια παραληρηματική ημέρα, που η κάθε επόμενη μέρα, έπεται μιας άλλης, που τίποτα δεν αλλάζει. Πάντα μέσα από ένα χιούμορ, πάντα μέσα από ένα γέλιο, πάντα μέσα από έναν κλαυσίγελο, ένα απόγευμα, πατέρας και κόρη συναντιούνται και κοιτάζονται με βλέφαρα κλεισμένα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κατερίνα Αντωνιάδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης
Μουσική: Βασίλης Κονταξής
Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Παίζουν: Κατερίνα Αντωνιάδου, Γιώργος Αρμένης

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 16 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ): 13 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Δευτέρα 25 Μαρτίου μέχρι Τρίτη 21 Μαΐου 2024
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/xorepse-me-patera-tis-katerinas-antoniadou/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0520 1684
Φωτογραφίες: Παντελής Κονσολάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Μεταξουργείο
Αργώ
Απο 25/03/2024 εως 21/05/2024
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
Δευτέρα και Τρίτη: 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b