MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας – ιδανικά για ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η Ιταλία φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά, γραφικά και παραμυθένια χωριά για ανοιξιάτικες εξορμήσεις.

Μαναρόλα,Photo by Henry on Unsplash
Μαναρόλα,Photo by Henry on Unsplash
Monopoli Team

Ιταλία, μία χώρα που ξεχειλίζει από ρομαντισμό. Μία χώρα που τα γοητευτικά της χωριά, με την άλλοτε μοντέρνα και άλλοτε μεσαιωνική αρχιτεκτονική, μοιάζουν να είναι βγαλμένα από παραμύθι. Όλα, ιδανικά για ατελείωτες περιπλανήσεις κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο, και για πεντανόστιμα ζυμαρικά, κρασί (άντε, και άπερολ) σε όμορφες τρατορίες.

Και ναι, η Ρώμη, το Μιλάνο και η Βενετία είναι γοητευτικές επιλογές, αλλά η πραγματική μαγεία βρίσκεται στα μικρά χωριά της Ιταλίας, χωριά που μπορείς να τα ανακαλύψεις μέσα σε μία μόλις ημέρα. Γραφικές ακτές, βουνά, κοιλάδες και ποτάμια, όλα θα τα απολαύσεις σε αυτά τα 6 ειδυλλιακά χωριά στην Ιταλία.

Αλμπερομπέλο
Photo by Urban Peklar on Unsplash

Photo by Urban Peklar on Unsplash

Δεν είναι απλώς ένα παραμυθένιο χωριό στην Ιταλία. Είναι ο ορισμός του cinematic σκηνικού. Το μεσαιωνικό χωριό Αλμπερομπέλο, στην Απούλια της Ιταλίας, είναι ένας από τους προορισμούς που σίγουρα πρέπει να έχεις υπόψη σου αυτή την άνοιξη. Η πρωτεύουσα των «trulli» – θα έχεις προσέξει στα social media τα ολόλευκα σπιτάκια με τους τρούλους, βρίσκεται στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το συγκεκριμένο χωριό έχει μια μοναδική ταυτότητα, και απλώς και μόνο οι βόλτες στα όμορφα σοκάκια του, είναι μαγική εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 προορισμοί στην Eυρώπη για τα τριήμερα της χρονιάς12.09.2018

Μαναρόλα

Και από τη Νότια Ιταλία, πάμε στη Βόρεια. Η Μαναρόλα αποτελεί ένα από πέντε μικρά χωριουδάκια που αποτελούν, ουσιαστικά, το Cinque Terre. Το συγκεκριμένο χωριό, όπως και τα υπόλοιπα, είναι προσβάσιμα με τρένο από την πόλη Λα Σπέτσια. Εάν, μάλιστα, λατρεύεις το roadtrip, τότε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τα εξερευνήσεις τα πλακόστρωτα σοκάκια, να θαυμάσεις τα όμορφα χρώματα και να δοκιμάσεις παραδοσιακή ιταλική κουζίνα σε αυτή την περιοχή. Η Μαναρόλα, όμως, είναι τόσο μικρή που μπορείς να τη γυρίσεις απλώς και μόνο με τα πόδια.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπιενάλε Βενετίας: Ισραήλ και Ιράν δεν θα αποκλειστούν από τη φετινή διοργάνωση12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b