MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

7 προορισμοί στην Eυρώπη για τα τριήμερα της χρονιάς

Από τη Βουλγαρία μέχρι την Ισπανία, οι προτάσεις που ακολουθούν θα σας δώσουν ορισμένες καλές ιδέες για ολιγοήμερες αποδράσεις μέσα στη χρονιά.

Monopoli Team

Το 2024 προσφέρει αρκετά τριήμερα και ευκαιρίες για ξεκούραση και σύντομες απoδράσεις. Αν στα πλάνα σας είναι ένα ταξίδι εξπρές στην Ευρώπη, τότε οι παρακάτω προτάσεις θα σας δώσουν ορισμένες καλές ιδέες για τις επόμενες αποδράσεις σας. Επιλέξτε τον προορισμό που σας ταιριάζει και ετοιμάστε βαλίτσες!

Μιλάνο, Ιταλία

Πηγή: Shutterstock

Πρωτεύουσα της μόδας, του στυλ και του design, έδρα της ιταλικής βιομηχανίας και ένα τα πιο σημαντικά κέντρα πολιτισμού στο κόσμο, το Μιλάνο είναι μια πόλη που έχει κάτι για όλους. Είτε ταξιδεύετε με την οικογένεια, είτε με φίλους είτε μόνοι σας, οι εμπειρίες που έχει να σας προσφέρει το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, δεν έχουν τελειωμό.

Πηγή: Shutterstock

Τι θα δείτε: Η καρδιά του πόλης χτυπά στην Piazza del Duomo με τον εμβληματικό γοτθικό καθεδρικό ναό, ο οποίος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ναός στην Ευρώπη (μετά τον Άγιο Πέτρο στη Ρώμη και τον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης). Στην Piazza del Duomo βρίσκεται και η τεράστια στοά Galleria Vittorio Emanuele II, η αρχαιότερη σκεπαστή αγορά στην Ιταλία. Κάντε κράτηση εγκαίρως αν θέλετε να θαυμάσετε τον «Μυστικό Δείπνο» του Leonardo Da Vinci, που κοσμεί την εκκλησία Santa Maria delle Grazie. Μην  αραλείψετε μια βόλτα στα μεσαιωνικά κανάλια περιοχή Navigli.

Σόφια, Βουλγαρία

Πηγή: Shutterstock

Η Σόφια είναι μία καλή επιλογή για λίγες μέρες και για μικρό budget. Φωλιασμένη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Βίτοσα, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι μια πόλη πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους ταξιδιώτες. Δύο με τρεις μέρες αρκούν για να δείτε αρκετά αξιοθέατα και να απολαύσετε χαλαρές βόλτες στην πόλη και σε κοντινά μέρη.

Πηγή: Shutterstock

Τι θα δείτε: Η πεζοδρομημένη Λεωφόρος Βίτοσα είναι ο κύριος εμπορικός δρόμος της πόλης, με κάθε λογής καταστήματα που προσελκύουν κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας. Ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι (ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο), η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού (NDK) και το Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βάζοφ είναι μερικά από τα βασικά αξιοθέατα της Σόφιας. Αν ενδιαφέρεστε για μια σύντομη εκδρομή από την πόλη, τότε το βουνό Vitosha αποτελεί ιδανική επιλογή. Είναι εύκολα προσβάσιμο και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για χαλάρωση σε μια καταπράσινη φύση, πεζοπορία, σκι και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ιδέες για ρομαντικές χειμερινές αποδράσεις στην Ελλάδα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b