MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Οι επιστήμονες απάντησαν: Τελικά η κότα κάνει το αυγό ή το αυγό την κότα;

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έδωσαν τη λύση στο αιώνιο ερώτημα.

Monopoli Team

Για αιώνες, το ερώτημα για το ποιο ήρθε πρώτο, η κότα ή το αυγό, απασχολούσε τους φιλοσόφους και τους επιστήμονες. Αυτό το φαινομενικά απλό ερώτημα έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, εμβαθύνοντας στα πεδία της βιολογίας, της φιλοσοφίας, ακόμη και της θεολογίας. Ωστόσο, οι πρόσφατες επιστημονικές γνώσεις μπορεί τελικά να δώσουν μια οριστική απάντηση σε αυτόν τον πανάρχαιο γρίφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ επιστημονική θεωρία για το τι συμβαίνει στην ψυχή των ανθρώπων μετά το θάνατό12.09.2018

Για να διαλευκάνουμε αυτό το μυστήριο, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε την εξελικτική ιστορία των οικόσιτων κοτόπουλων. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι πρόγονοι των σύγχρονων κοτόπουλων άρχισαν να εμφανίζονται πριν από περίπου 10.000 χρόνια. Αυτό οδηγεί σε ένα ενδιαφέρον ερώτημα: το αυγό υπήρξε προγενέστερο του οικόσιτου κοτόπουλου;

Ιστορικά, χριστιανοί φιλόσοφοι, όπως ο Αυγουστίνος και ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης, προβληματίστηκαν πάνω σε αυτό το αίνιγμα, στρεφόμενοι συχνά στην αφήγηση της Γένεσης για απαντήσεις. Οι ερμηνείες τους πρότειναν ότι το κοτόπουλο ήρθε πρώτο, καθώς η θεία δημιουργία έθετε την ύπαρξη των ζώων πριν από τους απογόνους τους. Ωστόσο, αυτή η θεολογική προοπτική είναι μόνο μία από τις πολλές πτυχές της συζήτησης.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b