MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Μαζί Ποτέ: Αιτία υπάρχει… για ό,τι δεν πάει καλά, του Τσιμάρα Τζανάτου στο Bios

Ο Λευτέρης Παπακώστας σκηνοθετεί ένα από τα πρώτα έργα του σημαντικού καλλιτέχνη και συγγραφέα, Τσιμάρα Τζανάτου, που έφυγε το 2022 από τη ζωή. Ο λόγος για το «Μαζί Ποτέ: Αιτία υπάρχει…για ό,τι δεν πάει καλά», ένα κείμενο εμπνευσμένο από την ταινία του Φατίχ Ακίν, σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από το φιλμ. Πρόκειται για ένα υπαρξιακόψυχογράφημα της ανθρώπινης απελπισίας και αυτοκαταστροφής, ένα έργο για την αέναη προσπάθεια των ανθρώπων να συναντηθούν σε ένα βαθύτερο επίπεδο εσωτερικής σύμπνοιας. Η ομάδα καλεί το κοινό σε μια διαφορετική εμπειρία θέασης όπου οι θεατές σε ρεαλιστική συνθήκη club παρακολουθούν, κάποιοι καθιστοί και κάποιοι όρθιοι μια dance-club παράσταση-show , όσα διαδραματίζονται μπροστά τους. Οι ίδιοι σε απόσταση ουσιαστικής αναπνοής από τους ηθοποιούς γίνονται μάρτυρες, αφήνοντας πίσω τις καρέκλες τους, μιας πραγματικής σύνδεσης με τους performers. Σε μια συνθήκη που μοιάζει με παιχνίδισμα … οι θεατές συμφωνούν ότι θα είναι όρθιοι, θα διασκεδάζουν, θα χορεύουν και θα δρουν μαζί με τους ηθοποιούς. *Παίζουν: Κατερίνα Παρισσινού, Γιώργος Τριανταφύλλου, Μαρία Γκιώνη, Λευτέρης Παπακώστας, Βιβή Μπουτάτη.
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη 21:15

Εισιτήρια: Προσφορά Προπώλησης 8 ευρώ,14 (γενική είσοδος), 10 (μειωμένο). Προπώληση: more.com
Bios Main, Πειραιώς 84, Αθήνα. Τηλ. +30.2103425335 , email:[email protected] | https://pireos84.bios.gr/

Moment, της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Μια παράσταση της ομάδας ΕΑΝ με θέμα τον ΧΡΟΝΟ  εμπνευσμένη από το βιβλίο του Alan Lightman «Τα Όνειρα του Αϊνστάιν». Το Moment, ένα σύγχρονο θεατρικό έργο, αφηγείται  την ιστορία του ανθρώπου που στέκει απέναντι στον χρόνο γεμάτος ερωτήματα. Τι θα συνέβαινε αν ήξερες οτι ο χρόνος τελειώνει αύριο; Ή οτι δεν τελειώνει ποτέ; Αν μπορούσες να μείνεις για πάντα νέος; Αν η ζωή  επαναλαμβανόταν αέναα ή δεν υπήρχε παρελθόν; Κι αν μπορούσες να πιάσεις τον χρόνο; Να τον σταματήσεις έστω για μια στιγμή; Ποια θα ήταν αυτή;*Σκηνοθεσία – διασκευή: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου. Παίζουν: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Χριστέλα Γκιζέλη, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάκης, Ειρήνη Αναγνωστοπούλου.
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00. Και επιπλέον παραστάσεις: Σάββατο 23/3 και 30/3  στις 18.30.
Εισιτήρια: Προσφορά Προπώλησης 8 ευρώ,14 (γενική είσοδος), 10 (μειωμένο). Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Αθήνα, τηλ. 2117353928.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στο θέατρο Τέχνης12.09.2018

Συναυλίες

Πάνος Μπίρμπας live στο Tiki Bar Athens

Φωτογραφία: Christina Dendrinou at Tiki Bar

Ο Πάνος Μπίρμπας, μετά την πολύ πετυχημένη παρουσίαση του νέου του άλμπουμ «Dandelion», εμφανίζεται ζωντανά την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στη σκηνή του αγαπημένου Tiki Bar Athens. Στη δεύτερη και τελευταία live εμφάνισή του στην Αθήνα, θα μας παρουσιάσει εκτός από το νέο του άλμπουμ και κάποια παλαιότερα κομμάτια από τη δισκογραφία του, καθώς και διασκευές αγαπημένων του καλλιτεχνών (Leonard Cohen, The Velvet Underground, Tom Waits, Nina Simone, κα.). Το Dandelion, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023 από την United We Fly, είναι ενορχηστρωμένο από τον ίδιο τον Πάνο Μπίρμπα ενώ οι συνθέσεις του είναι βασισμένες στις αρχές του songwriting, με έντονη κινηματογραφική διάθεση και επιρροές από τα 60ς. Στο δίσκο ξεχωρίζουν και 3 guest εμφανίσεις των Rosey Blue, Λόλας Γιαννοπούλου και Etten.
Πέμπτη 29/2, 22:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com
Tiki Bar Athens, Φαλήρου 15, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0923 6908.

Οι Χατζηφραγκέτα στον Σταυρό του Νότου Club

Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου πέρσι την άνοιξη, οι Χατζηφραγκέτα επιστρέφουν σε full band σύνθεση από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και όλες τις Πέμπτες του Ιανουαρίου και του Φεβρουάριου στον Σταυρό του Νότου Club. Οι Χατζηφραγκέτα είναι: Πάνος Φραγκιαδάκης – φωνή, κιθάρα. Βαγγέλης Χατζηγιάννης – φωνή, κιθάρα. Βασίλης Τσιγκρής – μπάσο. Γιώργος Χριστοδούλου – τύμπανα.
Από 11 Ιανουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου 2024. Κάθε Πέμπτη στις 21:00
Εισιτήρια: Εισιτήριο Ορθίων: 13€. Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου Club,  Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43, Τηλέφωνο: 21 0922 6975.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών: Οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα 57 φορές12.09.2018

Εκθέσεις

Ο Μανώλης Χάρος αποτυπώνει τον «αιωρούμενο χρόνο» στη νέα του έκθεση

Έργα της τελευταίας επταετίας (2017-2024) παρουσιάζει ο ζωγράφος Μανώλης Χάρος στη νέα ατομική έκθεσή του με τίτλο «Ο αιωρούμενος χρόνος που τον βλέπεις», η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Ο αιωρούμενος χρόνος όπως τον βλέπεις δεν μπορεί να είναι άλλο παρά πανσέληνοι, σκονισμένα φεγγάρια, ματωμένες σελήνες, ακτίδες φωτός, λυκαυγή και λυκόφωτα, ορίζοντες. Θάλασσες που ανοίγονται και ανοίγουν τον νου καθώς απομακρύνουν το σύνορο της πραγματικότητας. Εικόνες που παλεύουν να δεσμεύσουν τον χρόνο… «Αυτό δεν είναι η ζωγραφική;» αναρωτιέται ο Μανώλης Χάρος.
Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, 18.00 – 21.00
Διάρκεια έκθεσης: Από 29 Φεβρουαρίου έως 23 Μαρτίου 2024.
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 20:00. Τετάρτη/Σάββατο: 11:00–15:00.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20. Τηλ: +30 210 3608278 | Email: [email protected] | https://www.zoumboulakis.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μανώλης Χάρος αποτυπώνει τον «αιωρούμενο χρόνο» στη νέα του έκθεση12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b