MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παναγιώτα Βλαντή: «Θέλω να σπάω τις ”ταμπέλες” με τους ρόλους μου» (vid)

Η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στο “Πάμε Δανάη” για τον “Πλατόνοφ”, σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Ρώσου σκηνοθέτη Adolf Shapiro.

Monopoli Team

Η Παναγιώτα Βλαντή, βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή του MEGA “Πάμε Δανάη”, όπου μίλησε για την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο, το “Πλατόνοφ” του Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Ρώσου σκηνοθέτη Adolf Shapiro.

“Ο Adolf Shapiro είναι ένας σκηνοθέτης-δάσκαλος”

“Πάντα ο Τσέχωφ ήταν μπροστά. Στο Πλατόνοφ βλέπουμε ψήγματα από Γλάρο, Βυσσινόκηπο, αλλά η παράσταση έχει επιρροές και από το σύγχρονο θέατρο, από Μπέκετ και Μπρεχτ” είπε η ηθοποιός για την προσέγγιση του Shapiro, που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο.

“Αυτή τη δουλειά την βίωσα ως εργαστήρι πάνω στον Τσέχωφ, αλλά και γενικά στην ανθρώπινη σχέση. Και κυρίως αυτό που μου αρέσει και φωτίστηκε στην παράσταση είναι το χιούμορ του Τσέχωφ. Και πρέπει να φωτιστεί αυτό – και γι’ αυτό το έχει γράψει ο Τσέχωφ. Γιατί μέσα από το χιούμορ βλέπεις την οδυνηρή κατάσταση που ζει ο ήρωας και αυτό ο Σαπίρο κατάφερε να το φωτίσει. Για εμένα είναι ένας σκηνοθέτης δάσκαλος και σπάνια το συναντάμε στις μέρες μας αυτό”.

“Επιθυμώ να σπάω τις ταμπέλες”

“Γενικά, στα κλασικά έργα δεν μπορείς να αποκτήσεις ταμπέλα, η ανάγνωση ειναι ελεύθερη. [Το Πλατόνοφ] είναι με τσεχωφικό κοστούμι, αλλά το παίξιμο είναι πάρα πολύ σύγχρονο” πρόσθεσε για την παράσταση.

“Στην τηλεόραση, αλλά και στη ζωή μπορούν εύκολα να σου βάλουν ταμπέλα. Φυσικά και μου έχουν δοθεί ταμπέλες, αλλά επιθυμώ να τις σπάω. Να μην κάνω την επόμενη σεζόν τον ίδιο ρόλο, για παράδειγμα της μοιραίας. Προσπαθώ όσο μπορώ και μου επιτρέπει η αγορά. Δεν είναι εύκολο, ειδικά εμείς οι ηθοποιοί είμαστε μέσα σε ταμπέλες. Για παράδειγμα, τον ρόλο στα Μαύρα Μεσάνυχτα δεν τον περίμενες. Δούλεψα πάρα πολύ για αυτόν τον ρόλο, αλλά η επιθυμία κάθε ηθοποιού είναι να κάνει κάθε φορά κάτι διαφορετικό”.

“Η ψυχανάλυση με έχει βοηθήσει πάρα πολύ”

Η ηθοποιός μίλησε και για την διαδρομή της με την ψυχανάλυση. “Φυσικά και χάνω την ψυχραιμία, φυσικά και έχω τους δαίμονές μου, όπως λέει και η παράσταση. Η ψυχανάλυση με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Στους φίλους δεν μπορείς να τα πεις όλα. Είμαι υπέρ των ειδικών γενικά. Έχω μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά, κάνω πολλά χρόνια ψυχανάλυση και μακάρι όλος ο κόσμος να μην το δει ως ταμπού, δεν είναι φυσικά όλα για όλους, αλλά εμένα με έχει βοηθήσει” ανέφερε.

Η Παναγιώτα Βλαντή πρωταγωνιστεί στο “Πλατόνοφ” του Αντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Adolf Shapiro. Μαζί της οι: Γιώργος Χριστοδούλου, Όμηρος Πουλάκης, Έρρικα Μπίγιου, Ειρήνη Καζάκου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Θανάσης Ζερίτης, Θανάσης Βλαβιανός, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ιώβη Φραγκάτου, Σπύρος Ιωάννου, Αναΐς Έλληνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠλατόνοφ, σε σκηνοθεσία Adolf Shapiro στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b