MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Πλατόνοφ, σε σκηνοθεσία Adolf Shapiro στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τον «Πλατόνοφ» του Άντον Τσέχωφ παρουσιάζει ο πολυβραβευμένος Ρώσος σκηνοθέτης Adolf Shapiro στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Monopoli Team

«Πλατόνοφ». Ο κορυφαίος Ρώσος σκηνοθέτης Adolf Shapiro συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σκηνοθετώντας έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς, τον Άντον Τσέχωφ.

«Πλατόνοφ»: Λίγα λόγια για το έργο

Στο πρώιμο αυτό έργο που βρέθηκε λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα χωρίς τίτλο, οπότε καταχωρήθηκε με το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα, υπάρχουν ήδη τα κυρίαρχα θεματικά μοτίβα που θα απασχολήσουν τον Τσέχοφ στην ωριμότητά του.

Η άφιξη του Πλατόνοφ αναστατώνει την θερινή ραστώνη των καλεσμένων της χήρας Άννα Πετρόβνα, ξυπνώντας απαγορευμένα πάθη, αλλά και το υπαρξιακό ρίγος για το μάταιο και το φευγαλέο της ζωής. Ένα έργο μυστηριώδες, όπου το υψηλό και το ποταπό, το κωμικό και το τραγικό, διαρκώς συνυπάρχουν, αλλά και συμπλέκονται άρρηκτα.

Ο διάσημος και πολυβραβευμένος Adolf Shapiro (Άντολφ Σαπίρο), ήταν μαθητής και διάδοχος της Maria Knebel, η οποία με τη σειρά της, ήταν μαθήτρια και διάδοχος του Konstantin Stanislavsky. Η παγκόσμια φήμη του Shapiro οφείλεται κυρίως στη μελέτη, την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία του πάνω στα έργα του Άντον Τσέχωφ.

«Έχω ανεβάσει κείμενα του Τσέχωφ σε πολλές γλώσσες και σε πολλές χώρες. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που θα καταπιαστώ με το χρονολογικά παλαιότερο δείγμα του ταλέντου του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα», δήλωσε ο σπουδαίος σκηνοθέτης. Ο Adolf Shapiro έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας και έχει παραδώσει θεατρικά σεμινάρια, σε πολλούς Έλληνες ηθοποιούς ως δάσκαλος του θεάτρου.

«Ελπίζω ότι από αυτό το πρώτο έργο του Τσέχωφ, το οποίο εμπεριέχει όλα τα θέματα τα οποία ο συγγραφέας αναπτύσσει στα επόμενα έργα του, θα προκύψει μια παράσταση – αφιέρωμα στον Τσέχωφ, μια δουλειά πάνω στη θεματολογία του. Μένει και να σκεφτούμε γιατί ο τίτλος του έργου “Πλατόνοφ” εμπεριέχει το όνομα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου της αρχαιότητας. Υπάρχουν πολλά ακόμα αινίγματα σε αυτό το έργο και με την παράσταση μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά», σημείωσε επίσης ο Adolf Shapiro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Τσέντσι, του Πέρσι Σέλλεϋ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ω12.09.2018

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Νικίτα Μιχάλκοφ εμπνευσμένος από το νεανικό έργο του Άντον Τσέχωφ, το 1977 σκηνοθετεί την ταινία «Μηχανικά πιάνα», και μεταφέρει τον μικρόκοσμο του κορυφαίου θεατρανθρώπου στη μεγάλη οθόνη. Ο Μιχάλκοφ καταφέρνει να δημιουργήσει μία από τις πολυτιμότερες ταινίες του ρωσικού κλασσικού κινηματογράφου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άντον Τσέχωφ
Μετάφραση: Ευγενία Κριτσέφσκαγια
Σκηνοθεσία: Adolf Shapiro

Σκηνικά: Maria Tregubova
Κοστούμια: Maria Tregubova
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Βλαντή, Όμηρος Πουλάκης, Έρρικα Μπίγιου, Ειρήνη Καζάκου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Θανάσης Ζερίτης, Θανάσης Βλαβιανός, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ιώβη Φραγκάτου, Σπύρος Ιωάννου, Αναΐς Έλληνα

Τιμές Εισιτηρίων: Από 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 24 Φεβρουαρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη και Παρασκευή 21:00, Σάββατο 17:30, 21:00 και 19:00.
Βοηθός Σκηνοθετη: Θεοδόσης Σκαρβέλης
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/platonof-tou-anton-tsexof-1/
Πληροφορίες Χώρου: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης», Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Τηλ: 2104143310. Ε: [email protected] | Dithepi.gr
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Πειραιάς
Πειραιάς
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Απο 24/02/2024 εως 28/04/2024
Βασ. Κων/νου & Βασ. Γεωργίου
Τετάρτη/Κυριακή: 19:00
Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Σάββατο: 17:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b