MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λονδίνο: Για πρώτη φορά σε έκθεση φωτογραφίες των Rolling Stones που ανακαλύφθηκαν σε σοφίτα

Μια νέα έκθεση στο Λονδίνο αποκαλύπτει τις φωτογραφίες των Rolling Stones που δεν έχουν ποτέ ξανά παρουσιαστεί δημόσια.

Monopoli Team

Μια νέα έκθεση στο Λονδίνο αποκαλύπτει φωτογραφίες των Rolling Stones που δεν έχουν ποτέ ξανά παρουσιαστεί δημόσια, αφού τραβήχτηκαν από έναν επίσημο φωτογράφο του συγκροτήματος και βρίσκονταν κρυμμένες σε μια σοφίτα επί δεκαετίες.

Η έκθεση “The Rolling Stones – Elegantly Wasted”, στην J/M Gallery του Λονδίνου, παρουσιάζει στιγμιότυπα του Tony Sanchez – γνωστού χαϊδευτικά ως Spanish Tony – ο οποίος εργάστηκε ως βοηθός του κιθαρίστα Keith Richards για οκτώ χρόνια, μένοντας κοντά στο συγκρότημα καθ’ όλη τη διάρκεια των δεκαετιών του ’60 και του ’70, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της αυτοεξορίας τους στη Νότια Γαλλία, όταν διέφυγαν από τη φορολογία που επέβαλε η κυβέρνηση των Εργατικών στους υψηλόμισθους.

Ο Sanchez γνώρισε το συγκρότημα μέσω του εμπόρου τέχνης Robert Fraser, και έγινε ένας από τους δύο επίσημους φωτογράφους του φεστιβάλ Stones in the Park το 1969 μαζί με τον Michael Cooper, καταγράφοντας το συγκρότημα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανόδου του στη φήμη.

Το 1979 ο φωτογράφος κυκλοφόρησε απομνημονεύματα για την εποχή του με το συγκρότημα-Up and Down With the Rolling Stones: My Rollercoaster Ride with Keith Richards-το οποίο περιείχε μια επιλογή φωτογραφιών που είχε τραβήξει κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, μαζί με αποκαλύψεις σχετικά με τις διεθνείς πτήσεις και τις βραδιές με τους Beatles, αλλά και τη σχέση του συγκροτήματος με τα ναρκωτικά.

Μετά τον θάνατο του Sanchez το 2000, όλες οι φωτογραφίες του κληρονομήθηκαν από τον γιό του, Steve, του οποίου οι γιοι αργότερα ανακάλυψαν τις φωτογραφίες στη σοφίτα του. Ανάμεσα στον “θησαυρό” που ανακάλυψαν, υπήρξαν εικόνες από επικά πάρτι, εμβληματικές συναυλίες και behind-the-scenes από διάσημες φωτογραφίσεις του συγκροτήματος για περιοδικά, καθώς και πιο προσωπικά πορτραίτα.

Η J/M Gallery χαρακτήρισε τις φωτογραφίες “τις πιο ιδιοσυγκρασιακές λήψεις του συγκροτήματος που θα μπορούσε να ελπίζει ένας συλλέκτης” από έναν φωτογράφο με “πρωτοφανή πρόσβαση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Rolling Stones επιστρέφουν δυναμικά με νέα περιοδεία το 202412.09.2018

Η έκθεση έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Bayliss Rare Books. Οι εκτυπώσεις περιορισμένης έκδοσης που παρήγαγε η Bayliss Rare Books από φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση, είναι επίσης διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε μερικές από τις φωτογραφίες παρακάτω:

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b