MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

550 “πράσινα” λεωφορεία έρχονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Περίπου 550 νέα «πράσινα» λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη του 2025

Photo by Possessed Photography on Unsplash
Photo by Possessed Photography on Unsplash
Monopoli Team

Περίπου 550 νέα «πράσινα» λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη του 2025, ενισχύοντας τον στόλο οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών που έχει σημαντικές ελλείψεις και βέβαια, είναι γηρασμένος σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα (σχεδόν 500 οχήματα στην Αθήνα έχουν ηλικία 22 ετών, έναντι 19 ετών συνολικά στην Ελλάδα και 13 έτη, κατά μέσο όρο, ηλικία στην Ευρώπη, ενώ το 39% εξ αυτών δεν είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ).

Αυτό είναι το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις συγκοινωνίες στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Παράλληλα, αναμένεται και νέος διαγωνισμός για επιπλέον 750 «πράσινα» λεωφορεία σε βάθος χρόνου ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αναβάθμισής των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 1.300 νέα, σύγχρονα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (ηλεκτρικά, φυσικό αέριο κ.α., ίσως υδρογονοκίνηση) οχήματα τα επόμενα έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην Ελλάδα πιστεύουμε (ακόμα) πως το πλαστικό είναι φανταστικό12.09.2018

Τα 2+1 πρώτα σκέλη

Βάσει του σχεδιασμού, έως τον προσεχή Μάιο αναμένονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία (140 +110 αντίστοιχα), κατασκευής της κινεζικής εταιρίας Yotung.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b