MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Με την πένα της συγγραφέως: Έλενα Κορδέλλα, «Οι Μύστες»

Η συγγραφέας Έλενα Κορδέλλα μάς παρουσιάζει το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Οι Μύστες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ειρήνη Μωραϊτη | 25.02.2024

Από πάντα με συνάρπαζε ο κόσμος της αγωνίας…

της γρήγορης δράσης και του σασπένς, γι’ αυτό και ως συγγραφέας επέλεξα την αστυνομική λογοτεχνία.

Η ταυτόχρονη ενεργή ενασχόληση μου με τη δικηγορία παρόλα αυτά,

με έχει βοηθήσει με τα νομικά ζητήματα και τις αστυνομικές διαδικασίες που μεταχειρίζομαι στα βιβλία μου, για τα οποία αλλιώς θα χρειαζόμουν μακροσκελή έρευνα. Κατά τα άλλα, είναι ένας κλάδος που πάντα μου παρέχει ιδέες και έμπνευση για καινούριες ιστορίες και ήρωες!

Η επαφή με το αναγνωστικό κοινό και η διαπίστωση πως ένα βιβλίο τούς «μένει» στο μυαλό και τους προβληματίζει,

είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση ενός συγγραφέα. Αυτός είναι και ο δικός μου σκοπός κάθε που ολοκληρώνω ένα έργο: ο αναγνώστης όχι μόνο να απολαμβάνει την ιστορία και την πλοκή αλλά να σκέφτεται και συνάμα να ταυτίζεται με τα μηνύματα, τους ήρωες ή τα γεγονότα. Και παρότι τα 3 τελευταία μυθιστορήματα έχουν τους ίδιους πρωταγωνιστές, είναι ταυτόχρονα αυτόνομες οι ιστορίες τους.

Για μένα η ψυχική ηρεμία είναι πολύ σημαντική, για αυτό και θέλω οι ήρωές μου να εξελίσσονται σε κάθε νέα ιστορία.

Πρωταγωνιστής αυτών των ιστοριών είναι ο Δημήτρης Χατζηλαδάς,

ένας πεισματάρης, δίκαιος, συναισθηματικός αλλά και αρκετά οξύθυμος αστυνομικός, που προσπαθεί να ισορροπήσει τα δύο πράγματα που αγαπά πιο πολύ από όλα, την οικογένειά του και την ενεργό δράση. Όμως θα έλεγα κυρίως, πως είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα της συγγραφέως: Ειρήνη Βαρδάκη, «Ο εραστής της»12.09.2018

Η νέα περιπέτειά του ονομάζεται «Οι Μύστες»,

και παρουσιάζει στο κοινό μια οργάνωση που υπηρετεί τον μαθηματικά ορισμένο κανόνα της Χρυσής Τομής, με στόχο να αποδίδει στους νομικά ατιμώρητους τιμωρία ανάλογη του εγκλήματος τους. Όρια δεν υπάρχουν για αυτή, ούτε νόμοι και κανόνες. Ο Δημήτρης Χατζηλαδάς, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, θα κληθεί να διεισδύσει στην οργάνωση με σκοπό να την εξαρθρώσει. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, τα στοιχεία αλλά και την ίδια την κοινωνία που, ως επί το πλείστον, υποστηρίζει τη δράση των Μυστών, οι συνεργαζόμενες αρχές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους. Υπάρχουν, όμως, και κάποια παιχνίδια που δεν έχουν νικητές…

Η έμπνευση της μυστικής οργάνωσης των «Μυστών» δεν ήταν τυχαία…

Πήρα ιδέες από τα αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, τα οποία ερεύνησα εις βάθος για τον τρόπο μύησης αλλά και άλλα στοιχεία δράσης, όλα προσαρμοσμένα για τις ανάγκες της ιστορίας φυσικά!

Ο κανόνας της Χρυσής Τομής, ή αλλιώς της τέλειας αναλογίας,

είναι το στοιχείο που νοηματοδοτεί την ύπαρξη της οργάνωσης. Η αλήθεια είναι πως και εγώ προσπαθώ να τον τηρώ! Η μέση λύση είναι πάντα η καλύτερη δεν λένε; Έτσι και η χρυσή τομή το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο αναγνώστης καλείται να πάρει θέση δικαστή.

Και κατά κάποιο τρόπο να αποφασίσει εάν θα τασσόταν με την Οργάνωση ή με την αστυνομία. Ή μήπως η λύση είναι μια τρίτη επιλογή; Ο καθένας θα κρίνει ελεύθερα, ανάλογα με τις δικές του αρχές και πεποιθήσεις…

Αυτό ακριβώς ήθελα εξάλλου να πετύχω…

πλάθοντας όλους τους “Μύστες” του βιβλίου με τρόπο ώστε κάθε αναγνώστης να βγάλει τα συμπεράσματά του, χωρίς να τον έχω επηρεάσει στην αφήγηση.

Την επόμενη ιστορία μου βέβαια, όχι μόνο την έχω σκεφτεί…

αλλά έχω ξεκινήσει και να τη γράφω! Φυσικά και θα πρωταγωνιστεί ξανά ο Χατζηλαδάς, και θα πρωταγωνιστεί όσο τον ζητά το αναγνωστικό κοινό!

Και μία σημαντική συμβουλή για τους επίδοξους συγγραφείς,

είναι να θυμούνται πάντα τις λέξεις υπομονή και επιμονή, μέχρι να καταφέρουν να δουν τις πρώτες δημιουργίες τους να εκδίδονται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα της συγγραφέως: Ειρήνη Μαλαχτάρη, “Οι Ναυαγοί”12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Κορδέλλα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Οι Μύστες
Σελίδες: 464
Τιμή: 15,93€

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b