MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Βάθεια: Η σιωπηλή πυργοπολιτεία της Μάνης

Η πυργοπολιτεία της Βάθειας στη Λακωνία αποτελεί ένα μνημείο αρχιτεκτονικής παράδοσης και ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος της Μάνης.

Monopoli Team

H Μάνη με τα άγρια τοπία, τα πέτρινα χωριά και τους επιβλητικούς πύργους ασκεί μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη. Όποιος πάει μία φορά είναι σίγουρο πως θα επιστρέψει για να εξερευνήσει περισσότερα.

Αν ταξιδέψετε στη Λακωνική Μάνη και δεν επισκεφθείτε τη Βάθεια, θα έχετε χάσει ένα από τα διαμάντια της περιοχής. Στο νότιο άκρο της μανιάτικης χερσονήσου, λίγο πριν το ακρωτήριο Ταίναρο, η επιβλητική, εγκαταλελειμμένη πυργοπολιτεία, χτισμένη μέσα σε ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και πολυφωτογραφημένα σημεία της Μάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνδρίτσαινα: Το ορεινό διαμάντι της Ηλείας12.09.2018

Ένα υπαίθριο μουσείο μανιάτικης αρχιτεκτονικής

Η ξακουστή πυργοπολιτεία αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου και αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο αρχιτεκτονικής παράδοσης καθώς και δείγμα λαϊκής οχύρωσης στην Ελλάδα. Λίγο πριν από το ακρωτήριο Ταίναρο, τα πανύψηλα πέτρινα πυργόσπιτα της Βάθειας, σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιά, αγναντεύουν το πέλαγος και το ηλιοβασίλεμα. Η επίσκεψη στην κορυφή του λόφου και στα σοκάκια με τα μισογκρεμισμένα πυργόσπιτα προσφέρει στον επισκέπτη ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b