MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ανδρίτσαινα: Το ορεινό διαμάντι της Ηλείας

Χτισμένη σε μια καταπράσινη πλαγιά της ορεινής Ηλείας, με τη φανταστική φύση να την αγκαλιάζει, η Ανδρίτσαινα είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πελοποννήσου.

Monopoli Team

Μια αρχοντική πολιτεία φτιαγμένη από πέτρα στην καταπράσινη πλαγιά του βουνού. Παλιά αρχοντικά, πλακόστρωτα καλντερίμια και πέτρινες βρύσες. Ένα ορεινό τοπίο που εντυπωσιάζει. Αυτές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στην Ανδρίτσαινα, το ιστορικό κεφαλοχώρι της Ηλείας.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στη δυτική πλευρά του Λυκαίου όρους, κοντά στα όρια Ηλείας και Αρκαδίας, η Ανδρίτσαινα είναι ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Πελοποννήσου. Όσοι την ανακαλύπτουν, απολαμβάνουν την απόλυτη ηρεμία και τη βουνίσια ομορφιά. Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για αποδράσεις στη φύση και πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο περίφημος Ναός του Επικούριου Απόλλωνα.

Ανδρίτσαινα: Το αρχοντοχώρι της ορεινής Ηλείας

Η Ανδρίτσαινα βρίσκεται στα σύνορα της Ηλείας με τη Μεσσηνία και την Αρκαδία (πηγή: Shutterstock)

Περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια της Ανδρίτσαινας θα θαυμάσετε τα πέτρινα αρχοντικά της και θα απολαύσετε τη θέα από την κεντρική πλατεία στην οποία δεσπόζουν τρία ψηλά πλατάνια. Στον κεντρικό δρόμο, ακριβώς απέναντι από τον κεντρικό ναό, τον Άγιο Νικόλαο, βρίσκεται η Τρανή Βρύση, η οποία είναι πιθανότατα η παλαιότερη ολόκληρης της Πελοποννήσου, αφού έχει χτιστεί στις 10 Αυγούστου 1724, όπως πληροφορεί τον επισκέπτη η επιγραφή που βρίσκεται πάνω από τους τέσσερις κρουνούς της.

Η πλατεία της Ανδρίτσαινας (πηγή: Shutterstock)

Αφού απολαύσετε το φαγητό σας στις ταβέρνες του χωριού (το εστιατόριο «Συνταγές Μαγειρικής» και η ταβέρνα «Πέτρινο» είναι δύο καλές επιλογές) και ψωνίσετε ντόπια προϊόντα, αξίζει να κάνετε μια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας που στεγάζεται στο αρχοντικό του Γεωργίου Κανελλοπούλου και φιλοξενεί μια πρωτότυπη συλλογή περίπου 4.000 εκθεμάτων: από το μπαούλο του φιλικού Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου με τα διακριτικά Π.Α.1832 μέχρι τοπικές ενδυμασίες, σπάνια έγγραφα και πίνακες ζωγραφικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ονειρικά ταξίδια με τρένο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b