MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Διαλέξεις, εργαστήρια και αθλητισμός στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Εθνικό Θέατρο: Δημόσια συζήτηση με θέμα «Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές»

Ο κύκλος συζητήσεων που άνοιξε το Εθνικό Θέατρο πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία συνεχίζεται. Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ, μια δημόσια συζήτηση με θέμα: «Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές». Στη συζήτηση συμμετέχουν η ηθοποιός-stand up comedian Κατερίνα Βρανά, η ηθοποιός Βασιλική Δρίβα, η αθλήτρια με αμαξίδιο Γεωργία Καλτσή, ο ηθοποιός-stand up comedian Πάνος Κατσής, η συνιδρύτρια και διευθύντρια της Black-Light Χρυσέλλα Λαγαρία και το ιδρυτικό μέλος της Black-Light Θοδωρής Τσάτσος. Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και την αρχισυνταξία ο Γιώργος Πράτανος. Η συζήτηση θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τη liminal. Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ δελτία εισόδου θα είναι διαθέσιμα την ίδια μέρα από τις 17.30 στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτήριο Τσίλλερ. Οι αίθουσες του Εθνικού Θεάτρου είναι προσβάσιμες σε χρήστες-χρήστριες αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι.
20/02, 19:00
Εθνικό Θέατρο Κτήριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBella Ciao#7: Ταξιδεύοντας με τη Μπέλλα12.09.2018

2. Με τα λόγια (γίνεται): Χ. Γαρουνιάτης και Δ. Χατζηχαραλάμπους στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Φωτογραφία: Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στη δεύτερη συνάντηση του «Με τα λόγια (γίνεται)» για το 2024 που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση, ανακαλύπτουμε την ποίηση μέσα από τα μάτια του Χάρη Γαρουνιάτη και του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους. Πρόκειται για την 16η εκδήλωση του «Με τα λόγια (γίνεται)» του τύπου «1 + 1», όπου δυο ποιητές διαβάζουν παλιά και νέα ποιήματά τους, ποιήματα που αγαπούν, και συνομιλούν μεταξύ τους και με το κοινό. Ο Χάρης Γαρουνιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Το πρώτο του βιβλίο, Ροσινιόλ (2019), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αντίποδες». Ποιήματα και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά («Ποιητική», «Φρέαρ», «Μανδραγόρας» κ.ά.), καθώς και στο ιστολόγιό του harisgarouniatis.wordpress.com. Ο Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους γεννήθηκε επίσης το 1987 στην Αθήνα. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στην ανθολογία Ξύπνησα σε μια χώρα: Ελληνική ποίηση σε ενεστώτα χρόνο (επιμ. Μάνια Μεζίτη, εκδ. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, 2019) και στο περιοδικό «The Books’ Journal». Η πρώτη του, ανέκδοτη, ποιητική συλλογή, Τρόποι να λείπεις, συμπεριλήφθηκε στον βραχύ κατάλογο για το Βραβείο της «Θράκας» (2022).
20/02, 19:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση

3. Βιωματικό εργαστήρι προφορικότητας για ενήλικες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει βιωματικό εργαστήρι προφορικότητας, για ενήλικες, αξιοποιώντας βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη από την ιστορική συλλογή της Βιβλιοθήκης ΠΙΟΠ, με τον ιστορητή και ερευνητή δρ Στέλιο Πελασγό, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν άνθρωπος του προφορικού λαϊκού πολιτισμού μεταφέροντας στη γραφή του τον τρόπο σκέψης και έκφρασης του θρύλου, του παραμυθιού, της κουβέντας του καφενείου, της μαντινάδας και του μοιρολογιού. Το εργαστήρι ολοκληρώνεται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου (ώρες 11:30-13:30), οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν το έργο του Καζαντζάκη και θα γνωρίσουν τις τεχνικές του λαϊκού παραμυθιού και της μαντινάδας για να τις αξιοποιήσουν σε προφορικές διηγήσεις. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
20/02, 11:30 – 13:30
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Ταύρος

4. Άσκηση, Μνήμη και Ισορροπία: Αθλητικό πρόγραμμα για άτομα ηλικίας 60+ στο ΚΠΙΣΝ

Ένα πρόγραμμα σωματικής και νοητικής άσκησης για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε καλές πρακτικές εξάσκησης βασικών θέσεων των κινητικών λειτουργιών. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα εξάσκησης σε άτομα που θέλουν να ασκηθούν νοητικά σε επίπεδο πρόληψης ή ακόμη και άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχή της μνήμης ή και άλλων γνωστικών λειτουργιών. Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000. Απαιτείται ιατρική βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο (εξάμηνη ισχύ).
20/02, 10:00
Στίβος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMiley Cyrus: Από τη Hannah Montana στο πρώτο της Grammy12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b