MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

ΔΝΤ: Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς και οι επιθέσεις των Χούθι απειλούν την παγκόσμια οικονομία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Φοβάμαι πάνω απ’ όλα το ενδεχόμενο η σύρραξη να τραβήξει σε μάκρος, καθώς όσο παρατείνεται, τόσο μεγεθύνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης» τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Photo: Joshua Rawson-Harris/Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τόνισε χθες Δευτέρα (12/2) ότι ο πόλεμος του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στα ανοικτά της Υεμένης, που πλήττουν ιδίως τη Διώρυγα του Σουέζ, συνιστούν απειλές για την παγκόσμια οικονομία.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας έχει ήδη καταφέρει πλήγμα στην οικονομία της περιφέρειας της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, εξήγησε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ντουμπάι.

«Φοβάμαι πάνω απ’ όλα το ενδεχόμενο η σύρραξη να τραβήξει σε μάκρος, καθώς όσο παρατείνεται, τόσο μεγεθύνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης», τόνισε η επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσιγκτον σε ετήσια εκδήλωση που συγκεντρώνει προσωπικότητες του κόσμου των επιχειρήσεων και πολιτικούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνεχίζεται ως αύριο Τετάρτη (14/2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαουδική Αραβία: Όχι σε διπλωματικές σχέσεις με Ισραήλ αν δεν ιδρυθεί ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης12.09.2018

«Αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε κίνδυνο διάχυσης στη Διώρυγα του Σουέζ», περιοχή καίριας σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο, συνέχισε η κυρία Γκεοργκίεβα, αναφερόμενη στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@
Επίκαιρα
Η Κατερίνα Μισιχρόνη είναι η νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας
Επίκαιρα
#StayAwake: Το μήνυμα της Στέγης για το φετινό Athens Pride
Επίκαιρα
Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ στην καταγγελία του Athens Pride για τις αφίσες
Επίκαιρα
SNFCC Longevity Hub: Νέα πρωτοβουλία του ΚΠΙΣΝ για την ενεργό και υγιή γήρανση
Επίκαιρα
Η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε να βάλει αφίσες του Athens Pride στο Μετρό
Επίκαιρα
Οι μαθητές του Παγκρατίου ζητούν τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ
Επίκαιρα
Εύβοια: Η νέα εκτίμηση Λέκκα για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια εβδομάδα γεμάτη «μεμονωμένα περιστατικά»
Επίκαιρα
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω»: Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για κλειστές κατοικίες – Εντός των ημερών η λειτουργία της πλατφόρμας