MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αρναία: Ανακαλύπτοντας την ορεινή γοητεία της Χαλκιδικής

Γνωρίστε την Αρναία, το ορεινό στολίδι της Χαλκιδικής κι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας σύμφωνα με το CNN.

Monopoli Team

Η Χαλκιδική δεν είναι μόνο παραλίες. Εκτός από ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές, η Χαλκιδική έχει και πανέμορφους ορεινούς οικισμούς που πολλοί δεν γνωρίζουν. Η επίσκεψη στην Αρναία, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας σύμφωνα με το CNN, είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε, εάν θέλετε να γνωρίσετε το άλλο πρόσωπο αυτού του τόπου.

Χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους πρόποδες του βουνού Χολομώντα, περίπου 70 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 38 χλμ. από τον Πολύγυρο, είναι γεμάτη με όμορφα σπίτια που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μακεδονικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Αρναία: Το κόσμημα της ορεινής Χαλκιδικής

Τα σπίτια στην Αρναία αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μακεδονικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής (πηγή: Shutterstock)

Αναπαλαιωμένα αρχοντικά με χαγιάτια και παραδοσιακά σπίτια βαμμένα με έντονα λουλακί χρώματα ή ώχρες στολίζουν την Αρναία, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως «Ιστορικός τόπος» και «Παραδοσιακός Οικισμός» από το 1987 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με πλούσια δάση και άφθονα τρεχούμενα νερά. Ο πυρήνας του οικισμού είναι η κεντρική πλατεία, το «παζάρι», όπου υπάρχει ένας μεγάλος πλάτανος μέσα από τον οποίο κυλά πόσιμο νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια ελληνική πόλη – έκπληξη στις 10 πιο φιλόξενες του κόσμου12.09.2018

Η Αρναία έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού «Ιστορικός τόπος» και «Παραδοσιακός Οικισμός» (πηγή: Shutterstock)

Διαβάστε περισσότερα στο traelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b