MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 7 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Δημήτρης Χαντζόπουλος, Το φίδι που εξαπάτησε οκτάκις τη μητέρα τους, 2023
Monopoli Team

1. Selfies: Διαδραστική ξενάγηση για παιδιά στην έκθεση του Δημήτρη Χαντζόπουλου στον χώρο 16 Φωκίωνος Νέγρη

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης Selfies του Δημήτρη Χαντζόπουλου προσκαλούμε παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών να ανακαλύψουν μαζί με τον καλλιτέχνη ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα έργα της έκθεσης. Μέσα από παράδοξες συνθέσεις υλικών, ξύλινες επιδαπέδιες και επιτοίχιες κατασκευές, ζωγραφικά έργα με πηλό και papier-mâché, οι χαρακτηριστικές ολόμαυρες φιγούρες των σατιρικών σκίτσων του Δημήτρη Χαντζόπουλου ζωντανεύουν στις τρεις διαστάσεις και δημιουργούν ένα σκηνικό φαντασίας, ενώ με έναν απρόσμενο τρόπο προβληματίζουν για τις επιδράσεις της ψηφιακής πραγματικότητας. Με κεντρικούς άξονες τη συμμετοχικότητα, την ελεύθερη έκφραση και το βιωματικό παιχνίδι, τα παιδιά ενθαρρύνονται να φανταστούν νέους τρόπους σύνδεσης με τα έργα. Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected].
10/02, 11:30 – 12:30
16 Φωκίωνος Νέγρη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Όλοι εμείς πουλιά» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

2. Οι Νέοι για τους Νέους: Ρεσιτάλ πιάνου από τον Κωνσταντίνο Λιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

Photo by Dolo Iglesias on Unsplash

Διανύοντας τον 35o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Με ένα κατανυκτικό όσο και απαιτητικό πρόγραμμα με έργα J. S. Bach, F. Chopin, L. v. Beethoven, M. Balakirev, R. Schumann και F. Liszt, ο Κωνσταντίνος Λιάνος ετοιμάζει μια σπουδαία πιανιστική βραδιά.
10/02, 19:00
Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

3. ”Όπερα και Μπαλέτο Τσέπης: Κάρμεν”: Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών

Η ετήσια σειρά εργαστηρίων και διαδραστικών παραστάσεων Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης επιστρέφει με την Κάρμεν για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, για μία ακόμα συναρπαστική εμπειρία διαδραστικής γνωριμίας με το ρεπερτόριο της όπερας και του μπαλέτου, στις 10, 11, 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024 στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αυτήν τη φορά, η ιδιαίτερη ματιά του διακεκριμένου χορογράφου και χορευτή Γιόαν Ίνγκερ πάνω στην ιστορία της Κάρμεν θα αποτελέσει την έμπνευση για μια διαδραστική παράσταση, η οποία θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία μέσα από συμμετοχικές δράσεις, να εμβαθύνουν στον σύνθετο συναισθηματικό κόσμο των ηρώων –και ειδικότερα του Δον Χοσέ, που συγκλονίζεται από τα έντονα συναισθήματα του θυµού, της ζήλιας και της θλίψης–, να εκφραστούν μέσα από την κίνηση και τη μουσική, και να παρέμβουν στην εξέλιξη της διάσημης ιστορίας δίνοντας το δικό τους τέλος. Τεχνικές του Θεάτρου στην Εκπαίδευση καθώς και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα προσκαλέσουν τους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και να γίνουν ενεργό μέρος της ιστορίας, η οποία θα ξεδιπλωθεί άλλοτε με αφήγηση και άλλοτε με δραματοποίηση ρόλων, με τη συνοδεία ζωνταν,ής μουσικής. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
10, 11/02, 17:00, 11:00
Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ

4. Μίνι Παιδικό Σινεμά: Προβολή της ταινίας “Ο Απίθανος Μορίς” στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

Στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» θα αρχίσουν προβολές, καθώς ήρθε η… «Ώρα για παιδικό Σινεμά», με τη διοργάνωση προβολών παιδικών ταινιών για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για όσους θέλουν να νιώσουν παιδιά. Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα προβληθεί η ταινία “Ο Απίθανος Μορίς”. Υπόθεση: Ο Μορίς, ένας πανέξυπνος κεραμιδόγατος, έχει σκεφτεί την τέλεια απάτη για να βγάλει λεφτά. Μαζί με έναν νεαρό αυλητή, τον Κιθ, οδηγεί μια ομάδα αρουραίων από πόλη σε πόλη προσποιούμενος εισβολή αρουραίων! Λειτουργεί τέλεια – μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη τους.
11/02, 11.30-13.30
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάθε να πετάς: Μαρία Σταυρακάκη και Βασίλης Ξυλούρης σε ένα αυθεντικό κρητικό μοίρασμα – Όσα ακούσαμε στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

5. Γνωριμία με το σκάκι: Ένα παιδικό εργαστήριο στο Maker Space του ΚΠΙΣΝ

Το σκάκι δεν αποτελεί μόνο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι αλλά και αποκωδικοποιημένες σκέψεις, ενέργειες, μεθόδους. Έχει στοιχεία από τα μαθηματικά και την ψυχολογία, ενώ ο παράγοντας της τύχης δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. Το σκάκι δίνει τη δυνατότητα στον σκακιστή να εξασκηθεί στην παρατήρηση, την αυτοσυγκέντρωση και την ικανότητα πρόβλεψης των κινήσεων του αντιπάλου. Κυρίως, όμως, ο σκακιστής μαθαίνει να δείχνει σεβασμό. Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δεν έχουν καμία επαφή με το σκάκι, όσο και σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη τους κανόνες του παιχνιδιού. Τα παιδιά, μέσα από το σκάκι, καλλιεργούν τη στρατηγική σκέψη και την ικανότητα λήψης αποφάσεων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Το εργαστήριο των 17:00 απευθύνεται στα παιδιά 6-12 ετών που δεν γνωρίζουν τους κανόνες, ενώ αυτό των 18:00 στα παιδιά 6-12 ετών που τους ξέρουν. Έως 12 συμμετοχές ανά slot (45’), με σειρά προτεραιότητας.
11/02, 17:00, 18:00
Maker Space, ΚΠΙΣΝ

6. Μια μέρα στην Ελευσίνα αφιερωμένη στις εικαστικές τέχνες

Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, το κοινό θα έχει για τελευταία φορά την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εικαστικές εκθέσεις Μυστήριο 111 “Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας” του Juan Esteban Sandoval, Μυστήριο 151 “A Rave Down Below” σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου, Μυστήριο 87 “Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης” της Στεφανίας Στρούζα και Μυστήριο 8 “Με το βλέμμα στην Ιαπωνία” του Αντώνη Θεοδωρίδη που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οι τέσσερις εκθέσεις θα είναι ανοιχτές από τις 13.00 έως τις 20.00, ενώ, κατά τη διάρκεια της μέρας, οι δημιουργοί των έργων – διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό – παρουσιάζουν τη δουλειά τους και συνομιλούν με το κοινό αναδεικνύοντας και πάλι την μικρή πόλη της Δυτικής Αττικής σε σημείο συνάντησης, προβληματισμού και ανοιχτού διαλόγου. Παράλληλα, την ίδια μέρα, από τις 12.00 έως τις 14.00, μπορείτε να συμμετάσχετε στην τελευταία περιπατητική διαδρομή του Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ “Δέντρα, άνθη και καρποί… Περιβάλλοντος Οδηγοί”. Ανακαλύψτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
11/02, 13:00-20:00
Ποικίλς τοποθεσίες, Ελευσίνα

7. Εικαστικό Εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ: Δημιουργώντας σπήλαια και ανακαλύπτοντας τον υπόγειο κόσμο τους

Μετά την επιτυχημένη σειρά εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο με τίτλο «Δημιουργώντας ανάγλυφους χάρτες», από τον Ιανουάριο ξεκινά μια νέα σειρά εργαστηρίων στην οποία οι συμμετέχοντες/-ουσες θα κληθούν να μεταφράσουν αυτή τη φορά στις τρεις διαστάσεις τοπογραφικά και πλαστικά στοιχεία των σπηλαίων. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό ανάγλυφο πρόπλασμα με βοήθεια τοπογραφικές και ανάγλυφες σημειώσεις που θα τους δοθούν. Στις 11 Φεβρουαρίου σειρά έχει το δεύτερο εργαστήριο της σειράς, με τίτλο “Υπόγειες πόλεις”. Οι συμμετέχοντες/-ουσες στο εργαστήριο θα δημιουργήσουν μια υπόγεια πόλη κάτω από την επιφάνεια της γης. Οι μικροί δημιουργοί θα εστιάσουν στη δημιουργία μιας μακέτας/ cutaway που θα απεικονίζει κατακόρυφα το υπέδαφος διαμορφώνοντας τους σχηματισμούς πετρωμάτων, διάφορες διόδους καθώς επίσης και συγκεκριμένους χώρους, όπως δωμάτια, εκκλησίες, υπόγειες πισίνες, πηγάδια, στάβλους και σιντριβάνια. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 12 ετών. Έως 20 συμμετέχοντες, με σειρά προτεραιότητας.
11/02, 12.00-14.00
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣιδερένια Γροθιά: Ο Zac Efron όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί με φόντο την τραγική ιστορία των αδερφών Von Erich12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b