MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

«Ο Μισοκοκοράκος»: Παράσταση κουκλοθεάτρου για παιδιά στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»

Το αγαπημένο, σε μικρούς και μεγάλους, λαϊκό παραμύθι «Ο Μισοκοκοράκος» θα παρουσιαστεί τις Κυριακές 11 και 18 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”, Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας μικροκαμωμένος και καχεκτικός κόκορας. Ο κόκορας ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο Μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτειά του.
Κυριακή 11/2, 18/2 στις 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.
Εργαστήρι Μαιρηβή” Κουκλοθέατρο, Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο. Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062, Email: [email protected]

Κοντά στις Ράγιες, της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

Ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στο μακρινό Βορρά, με οδηγό τα… «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά για έναν κόσμο πιο δίκαιο, ξεκινά στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, παρουσιάζοντας το έργο «Κοντά στις Ράγιες» με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα. Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή. Το Κουκούτσι, όπως τη φωνάζει ο πατέρας της, αναζητά απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι σαν μανιτάρια στο κεφάλι της.  Η Σάσα, που μεγαλώνει στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας. Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω της και περιμένει με λαχτάρα και ενθουσιασμό, που μόνο τα παιδιά μπορεί να έχουν, τη μεγάλη αλλαγή που χτυπάει την πόρτα της.
Παραστάσεις: Από 7 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Σάββατο στις 15.00.
Γενική είσοδος 12€, μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους: 10€, γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51 Πολυτεχνείο – Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 5201828

Το νησί των θησαυρών: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια στο Θέατρο Πόρτα

Η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει φέτος μία μεγάλη και εντυπωσιακή παραγωγή για όλη την οικογένεια. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επανέρχεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον«Το Νησί των θησαυρών». Το «Νησί των Θησαυρών» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της κλασικής λογοτεχνίας. Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη που δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. Ο Τζιμ μπλέκει με παρέες «καλών» αλλά και «κακών παιδιών» που εποφθαλμιούν τα πλούτη που αποκαλύπτει ο χάρτης και βρίσκεται εν τέλει να σαλπάρει σε ένα εξωφρενικό ταξίδι όπου πέρα από νέοι τόποι θα του αποκαλυφθούν και νέοι τρόποι να ερμηνεύει τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους. *Παίζουν: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου Γκλίναβος, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης κ.α.
Παραστάσεις: Από 15 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30, 15:00.
Εισιτήρια: 2 ευρώ . Ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) 9 ευρώ. Σχολικό 7 ευρώ. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333.

Ραπουνζέλ Χωρίς Παραμύθι, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα

Φωτογραφία: Giorgos Gainnopoulos

Η παράσταση που αγαπήθηκε από 40.000 θεατές όλων των ηλικιών σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά έρχεται ξανά στο θέατρο Κάππα. Το εμβληματικό έργο του Mike Kenny «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική…  χήνα. *Παίζουν: Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Idra Kayne, Μάκης Νάνος | Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος. Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons.
Παραστάσεις: Από 15 Οκτωβρίου 2023. Κυριακή στις 11.30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€. Παιδικό: 9€. Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 9€. Ανέργων: 9€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη | Τηλ. 2107707227, 2108827000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μαγικός Αυλός, από την Παιδική Σκηνή «Ονειροπόληση» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη12.09.2018

Κινηματογράφος

Μάγια η μέλισσα: Η χρυσή σφαίρα (μεταγλωττισμένη)

Στο παιδικό «Μάγια η μέλισσα 3: Η Χρυσή Σφαίρα» η διάσημη μέλισσα στο χώρο του animation μπλέκει σε νέες περιπέτειες. Η Μάγια είναι μία μικρή μέλισσα που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Αντισυμβατική και διψασμένη για περιπέτεια, ανοίγει τα φτερά της για να ανακαλύψει τον κόσμο. Έναν κόσμο μεγάλο και συναρπαστικό. Στη νέα της αισιόδοξη περιπέτεια, η Μάγια και ο κολλητός της Γουίλι καλούνται να σώσουν μία πριγκίπισσα και να ζήσουν μία επική περιπέτεια σε νέους, παράξενους κόσμους, που θα δοκιμάσει τη φιλία τους.
Δείτε τις αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του Φεβρουαρίου12.09.2018

Δράσεις

Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης πάει σινεμά!: Εργαστήρι για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη Γκίκα

Μέσα σε έναν μαγικό χώρο, το εργαστήριο του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα ετοιμάζεται μία ταινία φτιαγμένη από την αρχή μέχρι το τέλος από μικρούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Μετά από μία αναδρομή στην ιστορία του σινεμά και αφού μπουν στο κλίμα, τα παιδιά παίρνουν αφορμές από το πανόραμα των τεχνών που προσφέρει η Πινακοθήκη για να συνθέσουν μία κινηματογραφική ιστορία που τελικά θα διηγηθούν με εικόνες. Ζωγραφική, φωτογραφία, θέατρο, λογοτεχνία και μουσική θα σας δώσουν έμπνευση αλλά και…ντεκόρ για το πιο σημαντικό κομμάτι του κινηματογραφικού σας παζλ, τα γυρίσματα. Τα κομμάτια αυτού του παζλ στη συνέχεια θα μπουν στη σειρά με το μοντάζ και τότε η ταινία σας θα είναι έτοιμη για προβολή.
Διάρκεια: 10/02/2024 – 09/03/2024. 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου 2024, 2 και 9 Μαρτίου 2024. Ώρα: 15.30-18.00/
Κόστος: €120 (Α΄ Δόση €70 / Β’ Δόση €50), Μειωμένo €102: Φίλοι & Μέλη, Επιπλέον αδέλφια, Υπάλληλοι Μ.Μ. | Εγγραφές εδώ.
Πινακοθήκη Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα. Τηλ.: 210 361 5702, 210 363 0818.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις για μικρούς και μεγάλους

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, που στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall, προσφέρει κάθε Σάββατο, σε μικρούς και μεγάλους ένα μοναδικό βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της Ολυμπιακής Ιδέας. Με την αγορά ενός εισιτηρίου, όλοι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις στους χώρους της μόνιμης έκθεσης. Τα διαδραστικά εκθέματα, το πρωτότυπο οπτικοαουστικό υλικό και τα βιώματα των αθλητών μέσα από τις ιστορίες και τα προσωπικά τους αντικείμενα, συνθέτουν τη μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, αντικατοπτρίζοντας την ιστορία, τις αξίες και τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού.
Οι δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, είναι διαθέσιμες κάθε Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 18:00, ανά μια ώρα (τελευταία είσοδος στις 17:00).
Για την συμμετοχή σας απαιτείται τηλεφωνική προκράτηση θέσης στο +30 210 6885 560. Σημειώνεται ότι λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, Λεωφ. Κηφισίας 37a, Μαρούσι. Τηλ: 21 0688 5560.

16 Φωκίωνος Νέγρη: Διαδραστική ξενάγηση για παιδιά 7 – 14 ετών στην έκθεση «Selfies» του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης «Selfies» του Δημήτρη Χαντζόπουλου προσκαλούμε παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών να ανακαλύψουν μαζί με τον καλλιτέχνη ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα έργα της έκθεσης. Μέσα από παράδοξες συνθέσεις υλικών, ξύλινες επιδαπέδιες και επιτοίχιες κατασκευές, ζωγραφικά έργα με πηλό και papier-mâché, οι χαρακτηριστικές ολόμαυρες φιγούρες των σατιρικών σκίτσων του Δημήτρη Χαντζόπουλου ζωντανεύουν στις τρεις διαστάσεις και δημιουργούν ένα σκηνικό φαντασίας, ενώ με έναν απρόσμενο τρόπο προβληματίζουν για τις επιδράσεις της ψηφιακής πραγματικότητας. Με κεντρικούς άξονες τη συμμετοχικότητα, την ελεύθερη έκφραση και το βιωματικό παιχνίδι, τα παιδιά ενθαρρύνονται να φανταστούν νέους τρόπους σύνδεσης με τα έργα.
Σάββατο 10/02/2024 | 11:30 – 12:30
Είσοδος ελεύθερη
16 Φωκίωνος Νέγρη, Φωκίωνος Νέγρη 16. Τηλ: +30 210 8824681. Ε: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεβρουαρίου 202412.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b