MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μετά την ιστορία με τα deepfakes της Taylor Swift, η ΕΕ θα λάβει μέτρα για την AI

Οι υπεύθυνοι συμφωνούν στην ποινικοποίηση ορισμένων μορφών διαδικτυακής βίας κατά των γυναικών, συμπεριλαμβανομένου γραφικού υλικού που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη.

Monopoli Team

Η σούπερ σταρ της ποπ, Taylor Swift, έπεσε θύμα γυμνών ψεύτικων φωτογραφιών τον Ιανουάριο και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να εμποδίσουν να συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο.

Σύμφωνα με το «Politico», οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, σχετικά με ένα νομοσχέδιο που θα ποινικοποιεί την ανταλλαγή τέτοιου περιεχομένου σε ολόκληρη την Ε.Ε., καθώς και το revenge porn και την ηλεκτρονική παρενόχληση, μέχρι τα μέσα του 2027.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες πέφτουν όλο και πιο συχνά θύματα κακοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από στοχευμένη παρενόχληση και παρακολούθηση. Φθηνά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν επίσης διευκολύνει τη δημιουργία ψεύτικων φωτογραφιών και βίντεο με γυμνές γυναίκες. Η διάσημη καλλιτέχνιδα, δυστυχώς, δεν ήταν το μοναδικό θύμα σε αυτή την ιστορία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Taylor Swift θα κινηθεί νομικά για φωτογραφίες της που δημιουργήθηκαν με AI12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b