MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Απώλεια κολλαγόνου: 5 συνήθειες που αντιστρέφουν τη γήρανση του δέρματος

Η πρόληψη είναι σημαντικότερη της θεραπείας, ακόμα και στον τομέα της αντιγήρανσης.

Monopoli Team

Στην ηλικία μεταξύ των 25 και 30 ετών το σώμα μας αρχίζει να χάνει περίπου 1% κολλαγόνου ετησίως. Αυτή η διαδικασία επιταχύνεται σημαντικά από την ηλικία των 40 ετών, όπου αρχίζουν να γίνονται ορατά τα πρώτα σημαντικά σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας.

Αυτή η διαδικασία εξαρτάται από τη γενετική και τον τύπο του δέρματος, αλλά και από τις συνήθειές μας και το πόσο φροντίζουμε το δέρμα μας. Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν τη μεγαλύτερη ή μικρότερη επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί είναι καλό να κοιμάσαι με μάσκα ύπνου12.09.2018

Eίναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γονίδιά μας, αλλά συμβάλλουν μόνο στο 25% της διαδικασίας γήρανσης. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι επιγενετική. Με άλλα λόγια, συνήθειες και βιότοπος. Επομένως, είμαστε σε θέση να επηρεάσουμε την υγεία του δέρματος και του σώματός μας κατά 75%. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Υιοθετώντας τις 7 καλές συνήθειες που ακολουθούν μπορούμε να αποτρέψουμε την απώλεια κολλαγόνου.

7 συνήθειες για την πρόληψη της απώλειας κολλαγόνου

Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας

Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί οξείδωση, προκαλώντας την ταχεία καταστροφή του κολλαγόνου που υπάρχει στο χόριο και τη μείωση της παραγωγής του. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση ένα αντηλιακό υψηλής προστασίας.

Πράσινο τσάι και τσάι από βότανα τζίντζερ

Η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού από βότανα προάγει την παραγωγή υαλουρονικού οξέος, απαραίτητου για την ενυδάτωση και την προστασία των ιστών. Προτίμησε ιδιαίτερα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αφεψήματα, όπως πράσινο τσάι και αφεψήματα από βότανα τζίντζερ.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b