MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

Κινηματογράφος, βιβλία και εργαστήρια στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Photo by Jakob Owens on Unsplash
Monopoli Team

1. Προβολή ντοκιμαντέρ “Dambusters – the start of the riverlution” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το MedINA σάς πηγαίνει σινεμά και, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ Dambusters – the start of the riverlution. Έχοντας ήδη μαγέψει το κοινό σε 17 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, η προβολή της ταινίας στην Ελλάδα αποτελεί μία προσπάθεια περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με την απομάκρυνση τεχνητών εμποδίων από τους ποταμούς της Ευρώπης. Η ταινία ακολουθεί το ταξίδι της Ισπανίδας μηχανικού Pao Fernández Garrido σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, η οποία προσπαθεί να μάθει γιατί απομακρύνονται τα φράγματα από τα ποτάμια και ποιοι είναι οι «ήρωες» των ποταμών που κρύβονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες κατεδάφισης εμποδίων. Το ντοκιμαντέρ είναι μία συμπαραγωγή του World Fish Migration Foundation, του WWF και της Magen Entertainment, σε σκηνοθεσία Francisco Campos-Lopez Benyunes. Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των «ελεύθερων» ποταμών.
02/02, 18:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Κόλλησες” με την steampunk αισθητική του Poor Things; Τότε θα λατρέψεις αυτές τις 5 ταινίες12.09.2018

2. 1ο Athens – Iran Film Festival στο Studio New Star Art Cinema

Το 1ο Athens – Iran Film Festival από τη New Star και το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας του Ιράν συνεχίζει δυναμικά τις προβολές. Την δεύτερη μέρα σειρά έχει η ταινία “Τρελό Κάστρο” του Abolhassan Davoodi. Υπόθεση: Μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζονται να συνεργαστούν όταν ένας από αυτούς διαπράξει ένα έγκλημα το οποίο αν δεν λυθεί, θα τους αφορά όλους.
02/02, 19:00 – 21:00
Studio new star art cinema, Σταυροπούλου 33 & Σπαρτης, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα

3. Onassis AiR | Masterclass and Screening: LOVE (2016) by Alexander Zeldin στη Στέγη

Photo: Nurith Wagner-Strauss

Η Στέγη Ωνάση φιλοξενεί τον Βρετανό σκηνοθέτη και συγγραφέα, πρωτοπόρο του κοινωνικού ρεαλισμού στο διεθνές θέατρου, Alexander Zeldin. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Ελλάδα ως Onassis AiR Fellow, πραγματοποιώντας επιτόπια έρευνα και γράφοντας το νέο του έργο στο πλαίσιο του Onassis AiR Dramaturgy Fellowship. Με αφετηρία την Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Alexander Zeldin ξεκινά τη συγγραφή ενός νέου κειμένου για τη σκηνή, το οποίο θα διερευνήσει θέματα εξουσίας, ιδιοκτησίας, φύλου και σύγχρονων οικογενειακών δομών. Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου έρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων στη Στέγη. Η βραδιά ξεκινά με βιντεοπροβολή του θεατρικού έργου του “LOVE” (2016), ενώ θα ακολουθήσει masterclass και Q&A. Αμέσως μετά, σειρά έχει το Masterclass: “Love”. Σχετικά με την αγάπη: αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα που διέπει το έργο του σκηνοθέτη και θα αποτελέσει το επίκεντρο αυτού του masterclass. Ο Zeldin θα αναφερθεί στη θητεία του ως βοηθός σκηνοθέτη του Peter Brook και της Marie-Hélène Estienne, συζητώντας την πρακτική της επιτόπιας έρευνας και τη διαδικασία της θεατρικής γραφής ως αφήγησης επί σκηνής. Το επίκεντρο θα είναι η δημιουργία του εμβληματικού έργου του LOVE, το οποίο έχει περιοδεύσει σε 19 πόλεις σε όλο τον κόσμο και έχει περάσει από όλα τα μεγάλα φεστιβάλ. Η γλώσσα της εκδήλωσης είναι τα αγγλικά.
02/02, 18:00
Στέγη Ωνάση

4. Παρουσίαση βιβλίου “Οι Δωσίλογοι” του Μενέλαου Χαραλαμπίδη στο ΕΚΠΑ

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μενέλαου Χαραλαμπίδη «Οι Δωσίλογοι. Ένοπλη, πολιτική και οικονομική συνεργασία στα χρόνια της Κατοχής». Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 6 µ.µ., στο Αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης” στο Κεντρικό Κτήριο ΕΚΠΑ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αντώνης Λιάκος, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Ε.Κ.Π.Α., Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, Στρατής Μπουρνάζος, ιστορικός, Ελισάβετ Χρονοπούλου, σκηνοθέτις, συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη.
02/02, 18:00
Κεντρικό Κτήριο ΕΚΠΑ – Αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης”, Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

5. Παρουσίαση βιβλίου της Ελένης Τσαλδίρη “Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής” και ακόλουθη θεατρική παράσταση στη Sianti Gallery

Η Sianti Gallery, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 19.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, παρουσιάζει το βιβλίο της συγγραφέως Ελένης Τσαλδίρη “Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής”, ένα παραμύθι – ύμνος στα παιδιά που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του παιδικού καρκίνου. Πρόκειται για μια ιστορία που με ποιητικό τρόπο προβάλλει την δύναμη της παιδικής ψυχής, την αφέλεια, την αθωότητα, την πίστη, την αγάπη και την υπομονή μπροστά σε δύσκολες συνθήκες. Στην εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στο Σωματείο “ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” θα απευθύνει χαιρετισμό ένας εκπρόσωπος του συλλόγου, ενώ η ψυχολόγος Μαρία Κούκνη θα μιλήσει για το πώς η Τέχνη λειτουργεί θεραπευτικά στα παιδιά που νοσούν από ανίατες ασθένειες. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιωθεί από την θεατρική παράσταση, στην οποία η Νόνη Play και η ομάδα της θα δραματοποιήσουν το παραμύθι. Τέλος, η συγγραφέας Ελένη Τσαλδίρη θα επικοινωνήσει διαδραστικά με τα παιδιά, μέσα από εικόνες.
02/02, 19:00
Εικαστικός Κύκλος – Σιαντής (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτρατής Τσίρκας: Η σύγχρονη ελληνική ιστορία μέσα από το έργο του12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b